Ο Γκίνης στο νέο δήμο Σαρωνικού

Με ανακοίνωση του που περιλαμβάνει την Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά Σταμάτης Γ. Γκίνης ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Σαρωνικού ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΑΡΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ». Με την αναγγελία αυτή δημιουργείται τρίτος πόλος επιλογής για τους ψηφοφόρους του Δήμου Σαρωνικού μετά τις υποψηφιότητες της κ. Χριστοφάκη – Παγκάλου και του κ. Φιλίππου. Ο Συνδιασμός αυτός είναι ανεξάρτητος και συμμετέχουν αρκετές προσωπικότητες της περιοχής καθώς και αυτοδιοικητικοί παράγοντες Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες και Κοινοτικοί Σύμβουλοι από όλους του Δήμους και Κοινοτητες. Ο Νέος Δήμος Σαρωνικού προέρχεται από συνένωση των Δήμων Καλυβίων και Αναβύσσου και των Κοινοτήτων Κουβαρά, Παλαιάς Φωκαίας και Σαρωνίδος. Έχει έδρα τα Καλύβια Θορικού είναι έκτασης 133,43 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του είναι 26.320 σύμφωνα με την απογραφή της ΕΣΥΕ το 2001. Ο κ. Γκίνης εξέδωσε και διακύρηξη αρχών στην οποία ανφέρει τα εξής:

Φίλοι και Φίλες

Δημότες και Δημότισσες του Νέου Δήμου Σαρωνικού

Η συνένωση των Δήμων Καλυβιών και Αναβύσσου και των κοινοτήτων Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά δημιούργησε ένα Δήμο με μοναδικά ίσως χαρακτηριστικά: το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο, την πολύ σημαντική ενδοχώρα, την μεγάλη τουριστική αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι ένας Δήμος στα όρια του οποίου εσωκλείονται περιοχές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και αειφορίας.

Σ ‘αυτή την καινούργια για όλους μας πραγματικότητα, καλούμαστε σήμερα που προκύπτει αδιαμφισβήτητη η ανάγκη, να καταστρώσουμε μαζί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Το σχέδιο αυτό θα εστιάζεται στην χωροταξία και σε ένα σύνολο ακόμα ενεργειών, σε ένα ενιαίο συντονισμό των πεδίων : της πολεοδομίας, της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης και επέκτασης των συγκοινωνιακών δικτύων, της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, της αντιμετώπισης των ιδιαίτερων προβλημάτων της παιδείας ,της υγείας και του πολιτισμού ως κοινωνικά αγαθά που είναι.

Αυτή δεν είναι μόνο δική μου φιλοσοφία, είναι η φιλοσοφία όλων μας και ήρθε , ωρίμασε η ώρα για την δημιουργία ενός πόλου, μιας καθαρής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης, που αμφισβητεί καθεστωτικές νοοτροπίες και κατεστημένα.

Η παράταξη αυτή , η «Σαρωνική Συμμαχία» που αναγγέλω σήμερα , έχοντας δίπλα μου δημότες, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κατοίκους , πιστεύει απόλυτα στις τοπικές κοινωνίες και στο συλλογικό όραμα που αναπτύσσουν.

Η «Σαρωνική Συμμαχία» που αναγγέλλω σήμερα

πιστεύει: ότι η ιστορία στις τοπικές κοινωνίες δεν γράφεται και δεν επιβάλλεται από «ψηλά»

πιστεύει: ότι η δύναμη μιας Δημοτικής Παράταξης δεν είναι ο σκιώδης κόσμος των μηχανισμών και των απόλυτων κομματικών γραμμών, αλλά η δυναμική συμμετέχουσα τοπική κοινωνία. Ανοίγουμε σήμερα ένα νέο κύκλο δημιουργίας και γυρίζουμε σελίδα.

Αλλάζουμε το Διοικητικό μοντέλο

Αποκεντρώνουμε αρμοδιότητες και εξουσίες, λογοδοτούμε απέναντι στους πολίτες, ελεγχόμαστε για τα πεπραγμένα, διαμορφώνουμε και υλοποιούμε μακρόπνοους σχεδιασμούς με στόχο πάντα την εξασφάλιση ενός ενιαίου οικονομικού, κοινωνικού και πολεοδομικού χώρου του Δήμου μας.

Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

Αποκτάμε ενεργητική σχέση με τα αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά του νέου Δήμου μας. Η παραλία μας ως το ανοιχτό μέτωπο μας, οι δασικές εκτάσεις ως η ανάσα μας, είναι απαραβίαστα αγαθά, τα οποία προστατευμένα και καθαρά αποδίδονται στους πολίτες.

Συγκρουόμαστε με την αδιαφορία

Περιφρουρούμε τα δημόσια αγαθά, ανασχεδιάζουμε τους δημόσιους χώρους, αναπλάθουμε πάρκα και πλατείες, αποκαθιστούμε τη σχέση του πολίτη με το Δήμο του.

Θωρακίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας

Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε να μεταφερθεί η χρεοκοπία του κράτους στις πλάτες του δημότη. Διεκδικούμε τους οικονομικούς πόρους που η Πολιτεία οφείλει να μας αποδώσει αποφασισμένοι για οποιαδήποτε σύγκρουση, ώστε να είμαστε αυτοτελείς και αυτάρκεις, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες. Η δημιουργία οργανωμένων δομών κοινωνικής στήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας είναι η πλέον απαραίτητη πολιτική πράξη στο άμεσο μέλλον.

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις

Αποτελεσματική πολιτική διοίκηση σημαίνει ότι ακολουθούμε ενιαίους

κανόνες οικιστικής ανάπτυξης και συνθέτουμε τη διαφορετικότητα της κάθε περιοχής. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα επαρκές και σύγχρονο δίκτυο υποδομών για όλο το Δήμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Αλλάζουμε νιατί πρέπει να αλλάξουμε

Αφήνουμε πίσω τις λογικές του αποκλεισμού. Καλύβια, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαράς είναι ισότιμοι πόλοι ενός σημαντικού Δήμου. Όλοι οι Δημότες είναι οι σύμμαχοι μας για ένα καλύτερο Δήμο Σαρωνικού.

Έλα και εσύ μαζί μου

Με μαχητικούς και ανιδιοτελείς πολίτες, με έμπειρους και νέους ετοιμοπόλεμους αιρετούς να ενισχύσουμε το όραμα μας και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Με νέους και άφθαρτους συνεργάτες να εγγράψουμε υποθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Το κείμενο αυτό είναι για μένα μια δημόσια δέσμευση, είναι όμως ταυτόχρονα και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εσάς που πιστεύετε στην ανάγκη δημιουργίας μιας παράταξης που σέβεται την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης, που πιστεύει σε αρχές και δημοκρατικές διαδικασίες και που καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο Δήμο Σαρωνικού, τον Δήμο μας.

Προχωράμε πάντα με ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Γ. ΓΚΙΝΗΣ

Υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ