Διακοπές στην πόλη του Κορυδαλλού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών του Δήμου Κορυδαλλού Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη χαρά αλλά και συγκίνηση κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές του Κορυδαλλού το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου.  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» οι 290 μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διηγήθηκαν με κέφι μέσα από το τραγούδι, το χορό και το παραμύθι «την απίστευτη περιπέτεια του να περνά κανείς καλά στην πόλη του». Παρουσίασαν το δικό τους μουντιάλ, πανηγύρισαν για τις νίκες τους και, ως γνήσιοι κατασκηνω-τές, σύστησαν στο κοινό με «κραυγές» τις ομάδες τους γεμίζοντας την σκηνή του θεάτρου με θαλασσινό χρώμα.  Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην είσοδο του θεάτρου, γονείς και επισκέ-πτες είχαν την χαρά να θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών γεμάτες χρώμα και φαντασία που εκτείνονταν σχεδόν σε όλα τα είδη εικαστικής έκφρασης, από τον πηλό και την ζωγραφική ως το κολάζ και τις τρισδιάστατες κατασκευές.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν τα αναμνηστικά που χάρισαν οι μαθητές στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη: δύο υπέροχες μακέτες οι οποίες, με την τεχνική των μεικτών υλικών, αποτυπώνουν την «όμορφη πόλη μας» και προορίζονται να στολί-σουν τους χώρους του υπό κατασκευήν νέου Δημαρχείου Κορυδαλλού.

Στο τέλος της γιορτής, μαθητές και δάσκαλοι, έδωσαν ραντεβού την επόμε-νη χρονιά για να μοιραστούν νέες εμπειρίες και γνώσεις και τραγούδησαν όλοι μα-ζί: «Ναι λέμε στην πόλη… ναι στην κατασκήνωση. Ναι λέμε στην πόλη… ναι στον Κορυδαλλό!!!», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων και ειδικά του Δημάρχου ο οποίος για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση του Δήμου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα συνεχίσει να επενδύει στα παιδιά, μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ως μοναδικές εγγυήσεις για το μέλλον αυτής της πόλης.