Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Σίμος Δανιηλίδης

daniilidis

Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών ο Σίμος Δανιηλίδης. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στο νέο διευρυμένο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ανακοίνωσε επίσημα σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

 Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι «είναι μεγάλο το φορτίο και η ευθύνη να γυρίσουμε σελίδα, με τον “Καλλικράτη”» και ευχαρίστησε τα στελέχη του δικού του και των άλλων ενταγμένων δήμων στο νέο δήμο, που «σύσσωμοι» με «ελάχιστες εξαιρέσεις» τάχθηκαν στο πλευρό του.

Μιλώντας για το  έργο του στο δήμο Συκεών ο κ. Δανιηλίδης τόνισε: «Παραλάβαμε ένα δήμο χρεωμένο με 452,5 εκατ. δραχμές και με 185 εκατ. δρχ. προς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σήμερα δε χρωστάμε σε κανένα και έχουμε 24,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου, χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο δεκαπέντε χρόνια. Είχαμε πρωτιές στα θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, ένταξης μεταναστών, εκπαίδευσης, σχολικής στέγης. Τα τελευταία χρόνια απορροφήσαμε 40 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν ο κεντρικός δήμος δεν απορρόφησε ούτε τα μισά. Το ίδιο βάρος θα ρίξουμε και στο νέο διευρυμένο δήμο, που θα είναι ένας δήμος για όλους».

Όσον αφορά το πρόγραμμα “Καλλικράτης” δήλωσε: «Εμείς το βάζουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε. Δεν μας φοβίζουν οι 237 νέες αρμοδιότητες. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε ότι ο “Καλλικράτης” βάζει ταφόπλακα σε δημάρχους μερικής αντίληψης, μερικής απασχόλησης και περιορισμένης ευθύνης».