Aπεργία την Πέμπτη στις Περιφέρειες

ergazomenoi

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με δελτίο τύπου, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Γ. Περιφέρειας της χώρας, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
Καλεί τις Ομοσπονδίες – Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στην απεργιακή συγκέντρωση, δεδομένου ότι οι αναγκαστικές μετατάξεις, ως στοιχείο «μεταρρυθμίσεων», ανοίγουν ένα νέο αρνητικό κεφάλαιο στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, που η γενίκευσή του είναι προ των πυλών, για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων και υπηρεσιών που πρόκειται να υλοποιηθούν παρόμοια σχέδια.
Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, διάλογος ή συμμετοχή των εργαζομένων,  ζητούνται αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις, χωρίς την κατάρτιση Οργανισμών και τον προσδιορισμό οργανικών θέσεων, αποδεικνύει την προχειρότητα, την ανορθολογικότητα και προμηνύει το λειτουργικό χάος που θα επακολουθήσει.
Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πειραματισμού, ενός απαράδεκτου προτύπου μεταβολής των εργασιακών σχέσεων, απόλυσης χιλιάδων συμβασιούχων που υποβαθμίζει και αφαιρεί δικαιώματα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά των εργαζομένων, στο βωμό της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών του μνημονίου.
Η συσπείρωση, η αλληλεγγύη, η διεύρυνση κάθε αγωνιστικής, απεργιακής δράσης των εργαζομένων καταλήγει η ΑΔΕΔΥ είναι υπόθεση κοινή, κρίσιμη και αναγκαία για την αναχαίτιση τέτοιων πολιτικών σχεδίων και μέτρων.
Και καλεί τη ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ώρα 12.00 μ.μ. σε δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση της Π.Ο.Σ.Υ.Π. με το σύνθημα «Ενώνουμε, πυκνώνουμε, αναπτύσσουμε τους κοινούς αγώνες».