Παραδίδουν σχολεία οι Δήμαρχοι

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία των Αγίων Αναργύρων. Τα σχολεία της πόλης είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς μέσα στο καλοκαίρι έγιναν γενικές εργασίες συντήρησης, σε υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) ύψους 790.000 Ευρώ για ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων της πόλης.

Με τα χρήματα αυτά και άλλες 265.000 Ευρώ από το ταμείο του Δήμου διεξήχθησαν εργασίες στο σύνολο των σχολείων που αφορούν μονώσεις στα σχολικά κτίρια τα οποία παρουσίαζαν προβλήματα, αντικατάσταση παραθύρων και κιγκλιδωμάτων για την ασφάλεια των μαθητών, επισκευές χώρων υγιεινής, εργασίες ελαιοχρωματισμού και όσες άλλες εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες σε κάθε σχολείο. Έτσι τα μαθήματα ξεκινούν μέσα σε ένα σωστό και πάνω απ’ όλα ασφαλές για τους μαθητές περιβάλλον. Ιδιαίτερη σημασία έχει η φετινή έναρξη χρονιάς για τους μαθητές και γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, γιατί πριν λίγες μέρες παραδόθηκε το νέο κτίριο του σχολείου. Οι μαθητές που κατοικούν στο κέντρο της πόλης ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά σε ένα σύγχρονο και καλαίσθητο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με άνετο αύλειο χώρο που διαθέτει και γήπεδα αθλοπαιδιών.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης παραβρέθηκε στην τελετή του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο 3ο Λύκειο και Πειραματικό Λύκειο, όπου τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας. Απευθυνόμενος στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων είπε: «Σας απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Η μόρφωση είναι ο αληθινός πλούτος του ανθρώπου, η πηγή της πιο γνήσιας δημιουργικότητας, το εφόδιο για μια καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι από τα πιο σημαντικά για την ομαλή πορεία και την πρόοδο κάθε κοινωνίας. Η εκπαίδευση, εκτός από γνώσεις, προσφέρει στη νέα γενιά επαφή με τις κοινωνικές αξίες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κάνουμε μαζί το καλύτερο δυνατό και φέτος ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή μικρών και μεγαλύτερων μαθητών στις αθλητικές δραστηριότητες της πόλης, στις πολιτιστικές λειτουργίες, στις εθελοντικές πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ώστε οι αυριανοί πολίτες των Αγίων Αναργύρων να διαμορφώσουν μια συνείδηση προσωπικής δημιουργικότητας, ενεργής συμμετοχής, κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης. Καλή χρονιά!»