Συνέδριο ΠΟΕ – ΟΤΑ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ ανακοίνωσε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010, να προκηρύξει το 39ο Καταστατικό – Οργανωτικό Συνέδριο και το 40ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου τα ΣΥΝΕΔΡΙΑ θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως και Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – Τηλ.: 210 5205430) τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2010.
Κρίνουμε σκόπιμο, λέει η ανακοίνωση, να σας υπενθυμίσουμε ότι για την συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας στις εργασίες του 39ου ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ και 40ου ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πρέπει να τηρηθούν τα πιο κάτω:

•    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.:
«Ταμειακά τακτοποιημένος θεωρείται ο σύλλογος – μέλος, που δεν οφείλει στην Ομοσπονδία και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνδρομές παραπάνω από δύο (2) συμπληρωμένους μήνες.»
Η μηνιαία συνδρομή κατά φυσικό μέλος είναι 0,60 € και περιλαμβάνει και την συνδρομή στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο Σύλλογος υποχρεούται στην καταβολή των συνδρομών για τα εγγεγραμμένα μέλη του, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Πρακτικό Αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.
Η μηνιαία αυτή συνδρομή θα αποδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Υποκατάστημα ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), στο λογαριασμό με αριθμό 008/33904665, προκειμένου να αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από τη μη σωστή απόδοση των συνδρομών τόσο στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. όσο και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στην τραπεζική απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο καταθέτης – σύλλογος.
Μετά την κατάθεση ο κάθε σύλλογος θα στέλνει υποχρεωτικά στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.  αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης στη τράπεζα.
Η πιστή εφαρμογή των πιο πάνω είναι απαραίτητη, προκειμένου στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, αλλά και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την οικονομική τακτοποίηση των συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας αντίστοιχα.
Για την συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας στα ΣΥΝΕΔΡΙΑ του Δεκεμβρίου 2010 θα πρέπει να εξοφληθούν οι συνδρομές που οφείλουν τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

•    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Υπενθυμίζουμε ότι με μεταβατική διάταξη (άρθρο 48) του ισχύοντος καταστατικού παρατάθηκε μέχρι 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 η θητεία των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο 37ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ και 38ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στα Χανιά, τον Απρίλιο του 2009.

Αναλυτικά το άρθρο 48 προβλέπει:

ΑΡΘΡΟ 48:ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

«Για τη διασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας και τη γνήσια αποτύπωση της πραγματικότητας, η εκλογή για τη συγκρότηση των σωμάτων των οργανώσεων που εκλέγουν αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διενεργείται στο χρονικό κύκλο λειτουργίας των οργάνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με βάση τα Τακτικά της Συνέδρια.
Η εκλογή των αντιπροσώπων – συνέδρων της Ομοσπονδίας πραγματοποιείται την χρονική περίοδο από το Δεκέμβριο του έτους που προηγείται της διεξαγωγής του Τακτικού Συνεδρίου μέχρι δέκα πέντε (15) ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Η θητεία των αντιπροσώπων – συνέδρων που συμμετείχαν στο 37ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ και 38ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α παρατείνεται μέχρι 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2010».

Πλέον οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των αντιπροσώπων στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ομοσπονδίας (εκλογοαπολογιστικό) θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του επόμενου τακτικού συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Απρίλιος 2012) ώστε να υπάρχει εναρμόνιση και με το καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εξυπακούεται ότι όσοι Σύλλογοι – Μέλη της Ομοσπονδίας δεν συμμετείχαν με τους αντιπροσώπους τους, στο 37ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ και το 38ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ομοσπονδίας λόγω μη πραγματοποίησης αρχαιρεσιών ή μη εφαρμογής του άρθρου 1 του Καταστατικού της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην εκλογή των αντιπροσώπων για να συμμετέχουν στα συνέδρια θα πρέπει να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μόνο για τα Συνέδρια του Δεκεμβρίου 2010.

Το ίδιο ισχύει και για τους συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν εγγραφεί στη δύναμη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. μετά τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2009.

•    ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ:

Η μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των αντιπροσώπων στο 39ο Καταστατικό – Οργανωτικό και 40ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι με ευθύνη και δαπάνη των Συλλόγων.
Το ίδιο ισχύει και για όσους συμμετέχουν στα Συνέδρια με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Όσοι επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL», κατά την κράτηση πρέπει να δηλώνουν ότι συμμετέχουν στα συνέδρια της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για να κάνουν χρήση της ευνοϊκής προσφοράς του Ξενοδοχείου για τους συνέδρους που είναι:

1.    Δίκλινο Δωμάτιο:    75,00 ευρώ.
2.    Μονόκλινο Δωμάτιο:    70,00 ευρώ.

Οι παραπάνω τιμές είναι ανά δωμάτιο, ανά ημέρα και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και Αμερικάνικο πρωινό σε μπουφέ.
Για τον τρόπο κράτησης των δωματίων θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες νεότερο έγγραφο της Ομοσπονδίας.

•    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ:

Οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. οφείλουν έγκαιρα να γνωστοποιούν στην Ομοσπονδία τους συνέδρους που δηλώνουν παραίτηση και αντικαθίστανται από τους αναπληρωματικούς.
Για να γίνει αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να κοινοποιούνται στην Ομοσπονδία από το Σύλλογο:
α. Η έγγραφη – ενυπόγραφη παραίτηση του αντιπροσώπου.
β. Διαβιβαστικό του Συλλόγου που να αναφέρει και τον αντικαταστάτη του.

•    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

Συνημμένα σας στέλνουμε και σχέδιο με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των Συνεδρίων που όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, προκειμένου να προγραμματίσετε την προσέλευση, διαμονή και αναχώρησή σας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί του συλλόγους – μέλη της να ανταποκρίνονται ΑΜΕΣΑ στην διευθέτηση τυχόν εκκρεμοτήτων που επισημαίνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ στα δικαιολογητικά που έχουν αποσταλεί.

Με την αυστηρή εφαρμογή των ανωτέρω διαδικασιών σημειώνει η ανακοίνωση, στόχος είναι η διεξαγωγή των Συνεδρίων χωρίς προβλήματα ώστε όλος ο χρόνος να αξιοποιηθεί αποκλειστικά σε μια ουσιαστική συζήτηση με την συμμετοχή ΟΛΩΝ για τα σοβαρά προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.