Διαμαρτυρία Κακλαμάνη για το κλείσιμο του International 9.84

Μετά την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να κλείσουν τις εγκαταστάσεις μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 9,84 (Athens International Radio -AIR 104,4 FM), ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με τους μετανάστες, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Παραμονές των πρώτων, στα χρονικά, δημοτικών εκλογών στις οποίες θα ψηφίσουν και μετανάστες, διακόπηκε βίαια η εκπομπή του Athens International Radio – AIR 104.4 FM. Είναι το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84, το μοναδικό δημοτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της χώρας, που απευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα στις μεταναστευτικές κοινότητες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας και αποτελεί γι’ αυτό αναγνωρισμένο πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παραμονές της σημαντικής επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα υποχρεώνεται να σιγήσει ο μοναδικός αναμεταδότης στην Ελλάδα του China Radio International.
Σε εποχές που η δημόσια περιουσία των ραδιοφωνικών συχνοτήτων παραμένει σκανδαλωδώς αρρύθμιστη, που το ραδιοφωνικό προϊόν υποβαθμίζεται, οι εισαγγελικές αρχές έθεσαν στο στόχαστρό τους έναν κοινωφελή σταθμό.
O Athens International Radio 104,4, που από το 2004 προσφέρει σε 24ωρη βάση, και χωρίς εμπορική στόχευση, ενημέρωση και ψυχαγωγία στους μετανάστες και τους ξένους εργαζόμενους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, σε 16 διαφορετικές γλώσσες, συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, αναγκάζεται προς το παρόν να περιορισθεί μόνο στη διαδικτυακή του μετάδοση.
Ο λόγος – πέραν των όποιων άλλων κρυφών σκοπιμοτήτων; Ότι ο AIR 104.4 FM δεν έχει αδειοδοτηθεί μονίμως, διότι στο υφιστάμενο τοπίο της αυθαιρεσίας και της συναλλαγής δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των αδειοδοτήσεων.
Πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια, την προστασία των δημοσίων αγαθών και την ενσωμάτωση των μεταναστών, υπέρ της οποίας κόπτεται ; Τι έχουν να πουν οι κύριοι Ραγκούσης, Ρέππας, Χυτήρης και Πεταλωτής; Πώς τοποθετούνται οι δημοτικές παρατάξεις;
Και παρεμπιπτόντως, τι έχει να πει ο κ. Καμίνης;»