ΖΏΗΣ: Μόνο 50 από τους 200 φορείς καταργήθηκαν

zois

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του Μνημονίου, ακόμη μία φορά, περνάει κάτω από τον πήχη, τον οποίο είχε ορίσει σε σχέση με τη συγχώνευση και την κατάργηση φορέων και οργανισμών.
Ειδικότερα:
Μετά την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που συνεδρίασε τον περασμένο Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, αποφασίστηκε η συγχώνευση και κατάργηση, τουλάχιστον 200 δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Το ΠΑΣΟΚ, αφού επένδυσε επικοινωνιακά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω σε αυτή την προοπτική, έχοντας υποσχεθεί και θέσει ως καταληκτική προθεσμία τον περασμένο Μάρτιο, για την παρουσίαση της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο, την απόφαση για τη συγχώνευση και κατάργηση μόλις 50 φορέων. Και αυτούς, παρά τη σχετική δέσμευση του αρμοδίου υφυπουργού στη Βουλή, μόλις λίγες ημέρες πριν, ότι η συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων φορέων και οργανισμών θα ξεπεράσει και τον αρχικό στόχο των 200.
Μετά από αυτές τις παλινωδίες, η κυβέρνηση του Μνημονίου τελικώς εισηγήθηκε, μόλις σήμερα, τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία καταργούνται και συγχωνεύονται λιγότεροι φορείς και από τους 50 που είχε αποφασίσει!!

Εδώ, λοιπόν, ταιριάζει γάντι το ”ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”, αφού το ΠΑΣΟΚ,  παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του, κατέληξε σε ένα μικρότερο αριθμό φορέων και οργανισμών, που τελικώς καταργούνται και συγχωνεύονται.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης συμπληρώνεται από τη διαπίστωση ότι, μεταξύ των φορέων περιλαμβάνονται το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, που δεν λειτούργησε ποτέ και, συνεπώς, δεν απορροφούσε ούτε ένα ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν έχει σχέδιο, δεν διαθέτει την απαραίτητη βούληση και οι σχετικές διακηρύξεις της εξυπηρετούν επικοινωνιακές και μόνο ανάγκες».