Συνέδριο για τις πόλεις του μέλλοντος

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Οι πόλεις του μέλλοντος – Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη, Διακυβέρνηση και Χρηματοδότηση», την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο CLASSICAL ATHENS IMPERIAL, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σκοπός του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CREPUD-MED, είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές πόλεις μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να χρηματοδοτήσουν τις στρατηγικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις τους. Επιπλέον, θα αξιολογηθεί η πρόοδος εφαρμογής του χρηματοδοτικού μηχανισμού JESSICA στην Ελλάδα, που θα αποτελέσει βασικό μηχανισμό χρηματοδότησης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. 
Το Πρόγραμμα CREPUD-MED διερευνά στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης και χωροταξικού σχεδιασμού μέσω της συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Συνεργασία, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MED της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου (9.15 π.μ. – 2.00 μ.μ.) θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές ολοκληρωμένης αστικής αναζωογόνησης σε ευρωπαϊκές πόλεις και δίκτυα πόλεων, και στο δεύτερο (3.00 μ.μ. – 5.30 μ.μ.) θα αναζητηθούν πρακτικές λύσεις, που προωθούν την ολοκληρωμένη αστική αναζωογόνηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν στην έναρξη του Συνεδρίου ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρόνης Ακριτίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΔΑ Χρήστος Κίσσας