Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης στο Μαρούσι

Ένα ευέλικτο Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών, το πρώτο πανελλαδικά, εγκαινιάζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 στις 5:30 μ.μ. Το κέντρο αναλαμβάνει να απαντά έγκυρα και εξατομικευμένα στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τα θέματα ασφαλιστικής, συνταξιοδοτικής, μισθολογικής φύσεως, εργασιακών σχέσεων αλλά και ανεργίας που τους απασχολούν.
Το Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου, εγκαινιάζει μία νέα εποχή στον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά να παρεμβαίνει και να προσφέρει λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε ελληνική οικογένεια.

Που απευθύνεται
Είστε εργαζόμενη μητέρα με ανήλικο τέκνο, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και δεν ξέρετε πότε μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε; Είστε απολυμένος εργαζόμενος και δεν ξέρετε τι αποζημίωση δικαιούστε; Είστε εργαζόμενος πατέρας με ανήλικο τέκνο και δεν ξέρετε εάν δικαιούστε γονική άδεια; Πλέον μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου.

Πώς υποβάλλονται τα ερωτήματα
Με κεντρικό σύνθημα «Ρωτήστε μας!», το Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου υποδέχεται τα έγγραφα ερωτήματα που του υποβάλλουν οι πολίτες και με τη συνεργασία ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων, αναλαμβάνει δωρεάν να βρει και να δώσει τις ορθές και ανάλογες ανά περίπτωση απαντήσεις.

Ο ενδιαφερόμενος προσερχόμενος στο κέντρο, με τη βοήθεια του προσωπικού, υποβάλλει ηλεκτρονικά το ερώτημά του και έπειτα από περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες, μπορεί είτε να περάσει από το κέντρο για να λάβει την απάντηση στο ερώτημά του είτε να επιλέξει να τη λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου, απευθύνεται κυρίως στους δημότες Αμαρουσίου αλλά θα μπορεί να εξυπηρετεί πολίτες από οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής. Δεν εξαιρείται καμία κοινωνική ή άλλη ομάδα. Το κέντρο εξυπηρετεί ανεξαιρέτως εργαζόμενους (ιδιωτικού & δημόσιου τομέα), συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές , μαθητές, οικοκυρές.
Η λειτουργία του Κέντρου Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών σύντομα θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική σελίδα που θα φιλοξενείται στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Αμαρουσίου παρέχοντας συχνή ενημέρωση για όλα τα συναφή θέματα επικαιρότητας, αλλά και από μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους δημότες του Αμαρουσίου.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύουμε, μία περίοδο εργασιακής αλλά και συνταξιοδοτικής ανασφάλειας, καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Το Κέντρο Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου έρχεται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για όλους εκείνους που αναζητούν απαντήσεις σε ζητήματα ενδιαφέροντος αλλά μέχρι σήμερα είτε δεν γνώριζαν που να απευθυνθούν, είτε όταν απευθύνονταν κάπου, δεν εξυπηρετούνταν».