Ακόμα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του 94 Επικοινωνια

 

Ανακοίνωση για τη μη καταβολή δεδουλευμένων έβγαλαν οι εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 94 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM οι οποίοι εξαπολύουν επίθεση στο δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94 FM» παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο ενώ δεν έχει καταβληθεί και το επίδομα Καλοκαιρινής άδειας και δεν έχουν καμία πρόθεση και καμία δύναμη φυσική και ψυχολογική να εμπλακούν σε μικροπολιτικές διαμάχες.

Αντίθετα η απολύτως δίκαιη διαμαρτυρία μας για την παραπάνω κατάσταση χρησιμοποιείται από την Δημοτική Αρχή που με κατάπτυστες ανακοινώσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ενόψει των εκλογών του Νοέμβριου.

Ως απάντηση στα ψέματα και στις ανακρίβειες της εν λόγω ανακοίνωσης οφείλουμε να «ενημερώσουμε» το Δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο ότι:

 – Για το γεγονός ότι η μισθοδοσία του ραδιοφώνου αγγίζει το 1.047.246 ευρώ ετησίως δεν ευθύνονται στο παραμικρό οι εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που φρόντισαν να προσλάβουν ημετέρους (και προσλαμβάνουν ακόμη και αυτήν την στιγμή) που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνεισφέρουν τίποτα στο πρόγραμμα του σταθμού. Ακόμη ευθύνονται αυτοί που παρά τις διαρκείς παραινέσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να διατηρούν στην Δημοτική ραδιοφωνία εργαζόμενους που δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμη πρέπει να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν ότι στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και τα χρέη της Διοίκησης προς εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία, βέβαια, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι

 – Για το γεγονός ότι τα έσοδα του ραδιοφώνου για το 2009 ανέρχονται μόνο σε 50.761 προφανώς και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που έχουν την διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια και «φρόντισαν» να διαλύσουν το διαφημιστικό τμήμα της.

 – Οφείλουμε να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Σταύρο Γεωργόπουλο ότι οι εργαζόμενοι επανελλημένως έκαναν προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του σταθμού (όπως οι επαφές με Δημάρχους όμορων Δήμων για ενοικίαση ωρών προγράμματος) που λόγω της πολιτικής του ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

 – Ο Δήμαρχος επικαλείται την περικοπή των εσόδων του Δήμου από την Κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την μη πληρωμή των αποδοχών μας. Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο ίδιος φρόντισε να περικόψει άμεσα τα επιδόματα και τους μισθούς μας εξανεμίζοντας ουσιαστικά την όποια περικοπή των εσόδων του Δήμου.

 – Τέλος, να ενημερώσουμε την Δημοτική Αρχή ότι οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησαν μεγάφωνα του ραδιοφώνου στις κινητοποιήσεις τους αλλά μεγάφωνο που έχει αγοράσει με τα πενιχρά του έσοδα το Σωματείο εργαζομένων”