Καλογερόπουλος, Μαραβέλιας και Παχατουρίδης στηρίζουν Σγουρό

asdasgoyros

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά την συνάντηση του Υποψήφιου Περιφεριεάρχη κ. Γιάννη Σγουρού με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας όπου ο δήμαρχοι Καλογερόπουλος του Αιγάλεω, Μαραβέλια του Χαϊδαρίου και Παχατουρίδης του Περιστερίου που πρόσκεινται στην Νεα Δημοκρατία έκαναν δηλώσεις υπέρ της υποψηφιότητας του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.
Οπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΔΑ ο κ. Καλογερόπουλος “ευχαρίστησε το Νομάρχη Αθηνών με μια ευχή: “μακάρι να βγει νικητής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιάννης Σγουρός, γιατί κατεβαίνει για την Αττική. Γνωρίζουμε όλοι για την αντικειμενικότητά του, την εργατικότητα του και την ανταπόκρισή του στα δύσκολα”.
Ο κ. Μαραβέλιας δήλωσε “με την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού κερδίζει η Αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης θέλει ανθρώπους από την Αυτοδιοίκηση κι όχι από τη Κεντρική Εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης Σγουρός μπορεί να διορθώσει πάρα πολλά πράγματα και να λύσει προβλήματα 10ετιών”.
Και ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Γιάννη Σγουρό για την αμέριστη βοήθειά του στον Δήμο Περιστερίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία λέγοντας: “δεν ξέρω ποιος θα είναι Δήμαρχος στο Περιστέρι, αλλά ξέρω ποιος θα είναι Περιφερειάρχης”
Ο Νομάρχης Αθηνών και Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, αφού πρώτα τους ευχαρίστησε, τους εκμυστηρεύθηκε ότι, πριν 8 χρόνια που εκλέχθηκε για να υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση, έπειτα από μακρά πορεία στο χώρο του Αθλητισμού, πήρε μαθήματα για το πως πρέπει να διοικήσει τη Νομαρχία από το Α.Σ.Δ.Α. “Είχα, πραγματικά, ενθουσιαστεί με την ενότητα, το συντονισμό όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, μακριά από πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.”
Και είναι αλήθεια ότι μεταξύ των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας επικρατεί ένα διαφορετικό κλίμα αυτοδιοικητικής αλληλεγκύης πιό ισχυρό πολλές φορές από τα κομματικά τείχη. Πολλές φορές όταν οι Δήμαρχοι αυτοί λένε «αυτοδιοικητικοί» το εννοούν κιόλας. Κάτι που δεν χωνεύεται με τίποτα από τα κομματικά επιτελεία. Για αυτό άλλωστε βγαίνουν και δήμαρχοι με κομματικά ποσοστά της τάξεως του 20%.

Μετά από τα δημοσιεύματα ο Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ, κ. Δ. Καλογερόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τα πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα τα κοινά, εξακολουθώ να μένω άφωνος μπροστά στο άμετρο της λυσσαλέας προσπάθειας ορισμένων, να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Να διασπείρουν ψεύδη, προσδοκώντας ότι οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν σοβαρά. Και επομένως, θα μείνουν οι εντυπώσεις που ήθελαν να δημιουργήσουν.
Εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια, μέσω παραπολιτικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο, αλλά και σε εφημερίδες, να με παρουσιάσουν περίπου ως…κομματάρχη του Γιάννη Σγουρού στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου αναγνώριζαν τέτοια δύναμη.
Τιμώ τον Γιάννη Σγουρό, ως έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτές τις εκλογές η μάχη είναι διακριτή και βαθιά πολιτική. Είναι μάχη υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον οποίο έραψε στα μέτρα της η σημερινή κυβέρνηση.
Είναι, όμως, και μάχη κατά του Μνημονίου υποταγής στην Τρόικα. Ένα Μνημόνιο, που έχει βυθίσει τη χώρα σε ύφεση και τους Έλληνες σε βαθιά απόγνωση, αφού αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Απέναντι σε αυτό το Μνημόνιο και στην απορρύθμιση, όχι φυσικά μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, συγκροτούμε μια πλατεία κοινωνική συμμαχία με πολίτες όλων των πολιτικών και ιδεολογικών χώρων, γιατί μας ενώνει η Ελλάδα. Μας ενώνει το μέλλον των παιδιών μας».