Κάντε μου μήνυση για να κατοχυρωθείτε

grafakos

Σύσταση της διοίκησης του Δήμου προς τους εργαζομένους του ΚΕΚΑ να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και σε αγωγή, προκειμένου να κατοχυρώσουν και να διεκδικήσουν δυναμικότερα τα δεδουλευμένα τους που δεν εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο
Συνάντηση για το ζήτημα της μη έγκρισης των λειτουργικών δαπανών των Κοινωφελών Επιχιρήσεων από τους Παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε η εντεταλμένη από το Δήμαρχο κ. Μανώλη Γραφάκο Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Κοσμοπούλου με τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλλλεγγύης (ΚΕΚΑ) του Δήμου Μελισσίων, με την παρουσία της προέδρου της κας Τούλας Κατοίκου.
Συγκεκριμένα η κα Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους εργαζομένους της επιχείρησης για την κατάσταση που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάρι και μετά, με τις συνεχόμενες πράξεις του 4ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θεωρεί τους μισθούς και τις καταβολές ΙΚΑ υπέρ των εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ως λειτουργικές δαπάνες και για αυτό το λόγο δεν εγκρίνει τα εντάλματα των επιχειρήσεων αυτών. Το θέμα έχει λάβει πλέον πανελλαδική έκταση και αφορά όσους Δήμους έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις και εργαζομένους σε αυτές.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Δήμοι Μελισσίων και Αμαρουσίου για την πραγματοποίηση σύσκεψης Δημάρχων των γειτονικών Δήμων και τη διεξοδική συζήτηση μεταξύ τους, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα τις επόμενες ημέρες, αφενός να επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφετέρου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, προκειμένου να περάσει τροπολογία από τη Βουλή που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα, αφού μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί πλέον να επιλυθεί.
Η κα Αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος της ΚΕΚΑ:
Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από πλευράς των Δήμων. Τους ενημέρωσαν για την άκαρπη συνάντηση που έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τους πληροφόρησαν για την προσπάθεια πραγματοποίησης συνάντησης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, προκειμένου να ρυθμιστεί με νόμο το ζήτημα των δεδουλευμένων.
Σύστησαν στους εργαζομένους να προβούν σε επίσχεση εργασίας και αγωγή προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δεδουλευμένα και τους δήλωσαν ρητά ότι η δημοτική αρχή αφενός είναι στο πλευρό τους και τους συμπαρίσταται, επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει την πληρωμή τους και αφετέρου θα σταθεί αρωγός εάν δεν υπάρξει άμεση και σύμφωνη απάντηση Ντόλιου για νομοθετική ρύθμιση, οπότε η δικαστική απαίτηση των δικαιωμάτων τους θα είναι μονόδρομος.
Από το http://operiigitisv.blogspot.com