Νίκη για να αλλάξει η Ελλάδα ζήτησε ο Παπανδρέου

Νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας ότι οι θυσίες που έγιναν πρέπει να συμπληρωθούν από την επιτυχία του Καλλικράτη για να ξεφύγουμε από την κρίση.
Ο κ. Παπαδνρέου αφού ανέφερε το νομοθετικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα με σκοπό να αλλάξουν οι λειτουργίες και οι νοοτροπίες της δημόσιας διοίκησης επεσήμανε στους βουλευτές ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να δώσουν όλοι τον αγώνα, για να κερδίσουν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή και εκείνοι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει η χώρα, και να ορθοποδήσει, αλλά και να αλλάξει.
«Και συμφωνώ απόλυτα» είπε ο κ. Παπανδρόυ «με όλους όσοι λένε ότι, οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, είναι πολιτικές. Μήπως είναι μια ψήφος υπέρ ή κατά του Μνημονίου; Αυτό δεν είναι παρά άλλο ένα πυροτέχνημα, μια κακότεχνη σανίδα σωτηρίας, για όσους αρνούνται και φοβούνται τις αλλαγές, που εμείς προωθούμε. Για κάθε συντηρητική νοοτροπία και κάθε κατεστημένο, αυτός είναι ο φόβος τους.
Εμείς θα απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, μόνο όταν απελευθερωθούμε από τις λογικές που μας οδήγησαν στην ανάγκη του Μνημονίου. Και εμείς έχουμε το σχέδιο. Ένα σχέδιο, που είναι και αυτό συνδεδεμένο με κάθε Δήμο και κάθε Περιφέρεια. Γιατί, στο παρελθόν, και οι αυτοδιοικητικές μονάδες, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, υπήρξαν και αυτές μικρογραφίες της κεντρικής Διοίκησης της χώρας, με ελλείμματα, με σπατάλες, με πελατειακές σχέσεις, με Υπηρεσίες που δεν υπηρετούσαν τον πολίτη, αλλά «ημέτερους» και φίλους. Έτσι τους διαπαιδαγωγήσαμε, έτσι τους θέλαμε και έτσι αδικήσαμε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που έχει τεράστιες δυνατότητες.
Γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία να αλλάξουν τα πράγματα και στην Αυτοδιοίκηση. Να αναλάβουν εκείνες οι δυνάμεις, που πιστεύουν στον «Καλλικράτη», στην αποκέντρωση των δομών, στη λογοδοσία, στη διεύρυνση της δημοκρατίας, που σέβονται τον πολίτη, αξιοποιούν το κοινό καλό και την ανάπτυξη, με τη σωστή χρήση και αξιοποίηση της περιουσίας, και προστατεύουν τα δικαιώματα του πολίτη. Είναι αυτοί οι νέοι θεσμοί, που θα δώσουν νόημα στην πρόνοια, θα είναι δίπλα στον πολίτη, κοντά του, για την άμεση εξυπηρέτησή του, δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμες σε κάθε γειτονιά».
Είναι οι άνθρωποι και οι δυνάμεις, που πιστεύουν στην αλλαγή. Αυτούς να στηρίξουμε και αυτούς στηρίζουμε. Όχι εκείνες τις δυνάμεις, που προσπαθούν αμετανόητα, ακόμα και σήμερα, να σταματήσουν την αλλαγή ή, απλώς, πελατειακά, να διαχειριστούν ένα άλλο κέντρο εξουσίας. Αυτές, θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο κακό της παρελθόν.
Γι’ αυτό και ζητώ από όλους – και ξέρω ότι θα το κάνετε – να παλέψετε μέχρι την τελευταία ώρα, δίπλα σε όλους τους υποψηφίους, τους οποίους στηρίζουμε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παράταξή μας, το κόμμα μας, η Κυβέρνηση, εσείς, οι Βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κληθήκαμε όλοι μαζί, μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες, ν