Χίλια αυτόνομα ενεργειακά σχολεία

kaminis

Χίλια αυτόνομα ενεργειακά σχολεία. Αυτό ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα πρόκληση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη προς τους εκπροσώπους των μεγάλων περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “δικαίωμα στην πόλη”, τόνισε οτι οι δεσμεύσεις του όπως, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενεργειακή αυτονομία των σχολικών κτιρίων της Αθήνας αποτελούν κεντρικό άξονα της πολιτικής του συνδυασμού, σε αντιπαράθεση με την απραξία και τους περιορισμένους ορίζοντες που χαρακτηρίζουν την απερχόμενη δημοτική άρχη.
Ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της νές δημοτικής αρχής με έμφαση φθηνές, αξιόπιστες και δοκιμασμένες στο εξωτερικό λύσεις, στους τομείς της καθαριότητας, της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης των συγκοινωνιακών υποδομών της πόλης.
Στην συνάντηση πήραν μέρος, ο Δημήτρης Καραβέλλας και η Θεοδότα Νάντσου απο την WWF, o Βαγγέλης Κουκιάσας απο το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και η Δάφνη Μαυριγιώργου, απο την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Φίλιππος Κυρκίτσος και η Πολύνα Γκιόκα απο την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, και ο Ξενοφών Κάππας απο την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.