Αναπτυξιακο Συνεδριο απο τον Βαρβιτσιωτη

Ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» και ο επικεφαλής του κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διοργάνωσαν διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Γλυφάδα, την Παρασκευή 8 και το Σαββατο 9 Οκτωβρίου 2010 στο Γκολφ της Γλυφάδας. Την πρώτη ημέρα φορείς της πόλης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης του κράτους συζήτησαν με συμπολίτες  και αντάλλαξαν απόψεις, με στόχο μια νέα, σύγχρονη, βιώσιμη και οικολογική πόλη.

To Συνέδριο αποτελεί το επιστέγασμα ενός ευρύτατου διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους πολίτες, μέσω ερωτηματολογίων, καθώς και με Συνδέσμους κατοίκων, Ενώσεις, Σωματεία και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, και ο οποίος διάλογος συνέβαλε καθοριστικά στην κατάρτιση του προγράμματός του κ. Βαρβιτσιώτη.

Την Παρασκευή, 8/10, η συζήτηση έγινε πάνω στις εξής θεματικές ενότητες:

 · Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός

· Υποδομές – Περιβαλλοντικές Πρακτικές – Σύγχρονος ΟΤΑ

· Υγεία – Πρόνοια – Κοινωνική Πολιτική

Το Σάββατο, 9/10 θα μιλήσουν οι :

 1. Σταύρος Δήμας, τ. Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

2. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

 3. Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής UNICEF 4.

Τάσος Παπαναστασίου, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ολυμπιονικών, τ. Πρόεδρος Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αγίου Κοσμά

 5. Γιώργος Παπανικολάου, Ευρωβουλευτής, τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

6. Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 7. Νίκος Χαρδαλιάς, Πρόεδρος ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) & Δήμαρχος Βύρωνα

8. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ».

Τόσο οι τοποθετήσεις των συνέδρων την Παρασκευή, όσο και των εισηγητών το Σάββατο, θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του προγράμματός, που αποκλειστικό στόχο έχει έναν δίκαιο, αποτελεσματικό και χρήσιμο Δήμο. Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο Συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ», κάνοντας στην πράξη διαβούλευση με τους πολίτες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Γλυφαδας για να συναντήσει και να συζητήσει με τους εργάτες και τους οδηγούς των αυτοκινήτων καθαριότητας. Έμεινε μαζί τους από τις 3:30 το πρωί μέχρι και τις 7:00 παρακολουθώντας τις βάρδιες των απορριματοφόρων και τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης. Δεσμεύτηκε για διαρκή και στενή συνεργασία με όλο το προσωπικό του Δήμου, ενώ τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό η Γλυφάδα να γίνει μια καθαρή πόλη. Δεσμεύτηκε επίσης για συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα, ώστε να αλλάξει άμεσα η εικόνα της πόλης.