Συνάντηση Κακλαμάνη Αλαβάνου

Συναντήθηκαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αλαβάνου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος Δήμου – Περιφέρειας και κυρίως αυτά του ιστορικού κέντρου της πόλης και της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ενημέρωσε τον Αλέκο Αλαβάνο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος, κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παροχών, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία, αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας είναι η μεταναστευτική πολιτική, καλύπτοντας βασικές ανάγκες σίτισης, ένδυσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μεταναστών.
O Αλέκος Αλαβάνος έθεσε μια σειρά ζητήματα όπως η παραχώρηση ασύλου στους πρόσφυγες ώστε να έχουν δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης μέσα στην Ε.Ε., η αναθεώρηση του «Δουβλίνου ΙΙ»  ώστε ο Νότος να μη γίνεται χώρος συγκέντρωσης  όλων των προσφύγων, ισχυρά μέτρα για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την ειρηνική συμβίωση σε όλες τις γειτονιές.
Και οι δύο εξέφρασαν τη θέση ότι η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις σε Έλληνες και μετανάστες και ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να είναι απούσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρέχοντας πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση κοινωνικών δομών.
Συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, προκειμένου να εξασφαλισθούν πόροι από την Ε.Ε. που θα προορίζονται για δράσεις σχετικές με την μεταναστευτική πολιτική.
Σε άλλα ζητήματα οι προσεγγίσεις ήταν διαφορετικές.
Τέλος ο Δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο για το μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής και του επεσήμανε ότι αν δεν υλοποιηθεί άμεσα ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, μετά από 1,5 χρόνο η Αττική θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα.