Δικαίωση Γιαννακόπουλου για την Αγίου Ιωάννου

Δέκα μήνες μετά δικαιώθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής από το Ελεγκτικό Συνέδριο που έβγαλε τελικά νόμιμη την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου δίνοντας το πράσινο φως σε προεκλογική περίοδο να ξεκινήσουν τα έργα. Δέκα μήνες απίστευτης ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας ενώ έχουν υποστεί σοβαρότατη οικονομική ζημιά εκατοντάδες επαγγελματίες αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων του συγκεκριμένου δρόμου. Δέκα μήνες από τον έναν πάρεδρο που συνταξιοδοτείται, στον άλλο που αρρώστησε και στην συνέχεια πήρε άδεια, από το τμήμα στην ολομέλεια και πάλι πίσω στο τμήμα και πάλι στην ολομέλεια για να αποφανθούν αν η Αγίου Ιωάννου είναι ή όχι ιστορικό κέντρο της πόλης, και αν το ΕΤΕΡΠΣ ενέκρινε την χρηματοδότηση μία μέρα πριν ή μία μέρα μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού πριν από δύο χρόνια. Για ένα ένταλμα 150.000 ευρώ σταμάτησε ένα έργο 3 εκατομμυρίων και παρέλυσε ένας δήμος επί δέκα μήνες για να αποφανθούν τελικά ότι η δαπάνη είναι νόμιμη.
Και την ίδια στιγμή που εγκρίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, έργα με το σύστημα μελέτη – κατασκευή χωρίς κανένα λόγο, κατατμήσεις έργων με άλλες ονομασίες, αρκεί μια καταγγελία για να δηλώσουν όλοι αναρμόδιοι και να παραπέμψουν σε άλλους την υπόθεση.
Και ενώ θεωρητικά το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ως σκοπό να προστατεύσει το δημόσιο από την σπατάλη και την κοστοβόρα διοίκηση, κύκλοι που ασχολούνται με τα δημόσια έργα ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι τέτοιου είδους φαινόμενα ανεβάζουν στα ύψη το κόστος αφού οι εργολήπτες είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν και το ρίσκο τέτοιων περιπτώσεων καθυστέρησης.
Εντωμεταξύ η υπόθεση αυτή έχει πυροδοτήσει φήμες για μίζες αφού η καθυστέρηση και η άρνηση των αρμοδίων να βάλουν την υπογραφή τους γεννάνε πολλά ερωτήματα.