Εγκαίνια υπό βροχή ο Μπάμπαλος

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών που αψήφησαν τη βροχόπτωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Νίκος Μπάμπαλος εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της παράταξής του “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” το βράδυ της Κυριακής 10 Οκτωβρίου στην οδό Πρασίνου Λόφου 5. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τη δυνατή βροχή που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μάλιστα υπήρξε σκέψη της τελευταίας στιγμής να αναβληθεί η εκδήλωση λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά η συνεχής προσέλευση του κόσμου “ανάγκασε” τον κ. Μπάμπαλο, να ανοίξει κανονικά την εκδήλωση. Εξαιτίας της μεγάλης παρουσίας του κόσμου που είχαν κατακλύσει την οδό Πρασίνου Λόφου, από τη Ναρκίσσων έως και μετά τη Φιλλυρών, έκλεισε ο δρόμος σε αυτό το σημείο και η αστυνομία αναγκάστηκε να μην στέλνει τα αυτοκίνητα που έρχονταν από Πευκών και Μελ. Μερκούρη προς την κεντρική πλατεία. Ο κ. Μπάμπαλος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του. Ακολούθως προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό της δράσης της παράταξης αυτά τα πέντε χρόνια παρουσίας της στα κοινά της πόλης: “Mπορώ να πω ότι ναι, τα καταφέραμε καλά… ! Μείναμε όρθιοι, μείναμε ζωντανοί, παλέψαμε σκληρά. Είχαμε μια θετική παρουσία 4 χρόνια στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ασκώντας δημιουργική και εποικοδομητική αντιπολίτευση, και καταφέραμε με την ουσιαστική στήριξη μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, μέσα από δύσκολες συνθήκες και εμπόδια, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για να χτίσουμε ένα σύγχρονο δήμο, για να είμαστε εδώ, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα, να αποκαταστήσουμε και τη σχέση εμπιστοσύνης του Δημότη προς το Δήμο”.

Αναπτύσσοντας το όραμα του για το Δήμο Ηρακλείου,με ορίζοντα δεκαετίας, είπε πως στόχος είναι να οργανωθεί ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός Δήμος, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα: “Ένας Δήμος που μπορεί να παράγει έργο, να αποδίδει οφέλη στο δημότη, στον κάθε πολίτη χωριστά. Ένας Δήμος που να λειτουργεί μονάχα για το συμφέρον της Πόλης μας και των συνδημοτών μας….για την εξυπηρέτηση του πολίτη, που η λύση του προβλήματος του δεν θα είναι χάρη προς τον Δήμαρχο, ή τον Αντιδήμαρχο, δεν θα είναι ρουσφέτι αλλά υποχρέωση προς τον Πολίτη με βασικούς άξονες που θεμελιώνονται όπως καταγράφονται και στο πρόγραμμα μας, σε 5 βασικές αρχές: Της Συμμετοχής – της Διαβούλευσης – Της Διαφάνειας-Της Κοινωνικής Λογοδοσίας – Της Ποιοτικής Αξιολόγησης, από το Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο αλφαβητικά εργαζόμενο”. Ως προτεραιότητες της παράταξης ο κ. Μπάμπαλος έθεσε την καθαριότητα, το πράσινο, τα προσβάσιμα πεζοδρόμια, τους ελεύθερους χώρους, το φωτισμό, το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση. “….Βάζουμε οριστικά τέλος σε αλαζονικές συμπεριφορές, ευκαιριακές διαδρομές , παλαιοκομματικές πρακτικές και προσωπικές στρατηγικές. Λέμε ναι στον ανοικτό Δήμο” τόνισε.