Συνάντηση Κακλαμάνη Παπουτσή

Ζητήματα που αφορούν την Αθήνα και την ασφάλεια των πολιτών της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο κ. Κακλαμάνης μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα απομάκρυνσης των υπόλοιπων μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τόνισε την επιτακτική ανάγκη για δραστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης εισδοχής μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Ελευθέριος Σκιαδάς και ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου  Παπουτσή:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη  χαρά να έχω μια πολύ δημιουργική συζήτηση  με τον κ. Δήμαρχο και τους κυρίους Αντιδημάρχους.  Για όλους μας, η Αθήνα είναι η πόλη μας, είναι  η πόλη στην οποία κατοικούμε, ζούμε, και  η οποία σήμερα αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν σχέση με τη συνοχή της κοινωνίας μας και κυρίως με την πίεση των μεταναστευτικών  ρευμάτων τα οποία δέχεται η χώρα μας, και η Ευρώπη, βέβαια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα από όλες τις πλευρές. Από την  Πολιτεία, από την Κυβέρνηση, από το Δήμο, από τους ίδιους τους πολίτες. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε  με ένα στόχο.  Πρέπει να  εγγυηθούμε την ασφάλεια του Αθηναίου πολίτη όπως και την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί η ασφάλεια είναι η προϋπόθεση για τη δημιουργικότητα  του κάθε ανθρώπου, για την ποιότητα της ζωής του και κυρίως για την ασφαλή διαβίωση του συνόλου της κοινωνίας μας. Είμαι απόλυτα  βέβαιος γνωρίζοντας το Δήμαρχο, τον κ. Κακλαμάνη και όλους τους συναδέλφους – τους πρώην συναδέλφους-  στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας,  γνωρίζοντας τις δεσμεύσεις  όλων των πολιτικών κομμάτων και όλων των  παρατάξεων που εκπροσωπούνται σήμερα στο Δήμο της Αθήνας  ότι αυτός είναι ένας κοινός τόπος. Και πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις, μέτρα  και πρωτοβουλίες από κοινού.
Και τουλάχιστον όσον αφορά στο Υπουργείο μας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εμένα προσωπικά, είμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.»

Δηλώσεις Δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη:

«Τον Υπουργό, κ. Παπουτσή τυχαίνει να τον ξέρω από πάρα πολλά χρόνια. Ξέρω τον πολιτικό Παπουτσή, ξέρω τον άνθρωπο Παπουτσή και αυτό σημαίνει ότι οι ελπίδες μου ότι η  συνεργασία – που υπήρχε και με τον προκάτοχό του κ. Χρυσοχοϊδη – θα έχει πιο απτά και πιο  ουσιαστικά αποτελέσματα. Και βεβαίως δεν σας κρύβω κ. Υπουργέ επειδή ακριβώς σας ξέρω  καλά, ότι  έχω και αυξημένες απαιτήσεις από εσάς, γιατί ξέρω ότι μπορείτε να πετύχετε.
Προσυπογράφω τα όσα είπε ο Υπουργός σχετικά με την ασφάλεια  και θέλω απλά να συμπληρώσω ότι του έθεσα επίσης δύο ζητήματα, τα οποία θα τα μελετήσει. Πρώτο, την απομάκρυνση των υπολοίπων μονάδων  ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας. Και δεύτερο, κάτι  το οποίο πιστεύω είναι εθνικό θέμα, απλά πρέπει να το χειρίζεται η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, που αφορά το δραστικό περιορισμό εισδοχής ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα του μεταναστευτικού κύματος. Εάν αυτό δεν σταματήσει όση καλή διάθεση κι αν έχει ο κάθε Παπουτσής κι ο κάθε Δήμαρχος, όσες προσπάθειες και να καταβάλουμε, φοβάμαι ότι δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί.
Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ και νομίζω ότι η πρώτη συνάντησή μας ήταν  σε άριστο κλίμα και νομίζω ότι θα  φέρει αποτελέσματα, όπως έχει φέρει η συνεργασία μας με την Αστυνομία  – να το πούμε αυτό – στην πάταξη του παραεμπορίου και σε ότι αφορά στην προστασία ή αν θέλετε στον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων».