Και ο Ντανιελ Μπατιστα με το Γιαννη Κασσαβο

Την μεγάλη δυναμική που παρουσιάζει στην τοπική κοινωνία ο Γιάννης Κασσαβός και η παράταξη «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», επαναβεβαίωσε η συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Αριστοτέλους 24 ), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου 2010. Τόσο η μαζικότητά της, όσο και οι νέες υποψηφιότητες για το Δημοτικό και για τα τοπικά Συμβούλια προκάλεσαν παραλήρημα ενθουσιασμού στα στελέχη και στα μέλη της παράταξης και εντυπωσίασαν τους διερχόμενους.

 Για προβάδισμα που έχει αποτυπωθεί εδώ και καιρό στις μετρήσεις και στην κοινωνία έκανε λόγο ο Γιάννης Κασσαβός. Ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως μακράν την πιο μαζική από όσες έχουν γίνει στην προεκλογική περίοδο και πρόσθεσε ότι οι πολίτες των Αχαρνών έχουν αποφασίσει να πορευθούν με την παράταξή του την επόμενη τετραετία, την οποία βλέπουν ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει νικηφόρα τη μάχη για μια νέα πορεία των Αχαρνών. Το κλίμα αισιοδοξίας ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το μπαράζ των νέων και σημαντικών υποψηφιοτήτων, που ισχυροποιούν το ψηφοδέλτιο και το κάνουν ακόμα πιο αντιπροσωπευτικό και πολυσυλλεκτικό.

Η παρουσία του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις Αχαρνές χαροποίησε τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Για ένα σπουδαίο αθλητή ο οποίος τίμησε τα εθνικά μας χρώματα και αποτελεί με το ήθος και την αθλητική του αξία, υπόδειγμα για τα παιδιά, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό , μίλησε ο Γιάννης Κασσαβός. Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκε επίσης τον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Λαζάρου, ο οποίος, πέρα από την επαγγελματική του καταξίωση, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στο Κεντρικό Μενίδι, αφού είναι γέννημα θρέμμα των Αχαρνών. Σπουδαίες υποψηφιότητες θεωρούνται και ο γνωστός κτηνίατρος Μανόλης Καλανόψης, η Διευθύντρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ελένη Κατάρα αλλά και ο Γραμματέας και υπεύθυνος των τμημάτων πάλης της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών «Καπετάν Ευκλείδης», Μπάμπης Τοπαλίδης, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από το Γιάννη Κασσαβό και έδεσαν αμέσως με την υπόλοιπη ομάδα. Εξάλλου, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Κασσαβός έδωσε τα χέρια με έναν ακόμα υποψήφιο, γέννημα-θρέμμα από το Κεντρικό Μενίδι, τον ιδιωτικό υπάλληλο Γιώργο Σταύρου.

 Σημαντικές υποψηφιότητες περιλαμβάνουν ακόμα τα ψηφοδέλτια των Τοπικών Συμβουλίων Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Ειδικότερα, για το Τοπικό Συμβούλιο Αχαρνών παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες του δημοσιογράφου Κώστα Καλογράνη, του εργολάβου Βασίλη Καλπάκα, της μαθηματικού Γαλίνα Ρεχμέτοβα, του Γεωλόγου και στελέχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος Βαγγέλη Σαγανά, του εκπαιδευτικού έργων υποδομής Μιχάλη Λιανέρη, των ιδιωτικών υπαλλήλων Γιώργου Χειλετζάρη και Αγγελικής Ποντίκη, της οικονομολόγου Γεωργίας Ευταξία, της επιχειρηματία Όλγας Πατσόγλου, του ελεύθερου επαγγελματία Αλέξη Δέδε, του Δημοτικού υπαλλήλου (στο Δήμο Διονύσου), Ζαφειρόπουλου Χαραλάμπους, της χρηματοοικονομικής συμβούλου Χριστίνας Ηλιάδη και της πτυχιούχου ΤΕΙ Ευαγγελίας Κονοφάου. Οι νέοι άνθρωποι κυριάρχησαν στο ψηφοδέλτιο του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων, με τις υποψηφιότητες του φυσικοθεραπευτή Σωτήρη Κοττώρη, του ασφαλιστικού συμβούλου και στελέχους μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας Νικολάου Μάρη και της πτυχιούχου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτάτης Σχολής Δραματικής Τέχνης και αντιπροέδρου του αθλητικού σωματείου «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», Κατερίνας Μπαλαμότη.

ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Υπήρξα στρατιώτης επί δεκαέξι χρόνια πριν δώσω στον εαυτό μου το δικαίωμα να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση επεφύλαξε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γιάννης Κασσαβός. Ο υποψήφιος Δήμαρχος συγκίνησε τονίζοντας ότι υπήρξε στρατιώτης επί δεκαέξι χρόνια πριν δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Αχαρνών. «Ξεκίνησα την πορεία μου στα κοινά από το δεκαπενταμελές του Λυκείου. Εκλέχθηκα τέσσερις φορές Δημοτικός Σύμβουλος από τις οποίες τις δύο τελευταίες πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Πήρα το πτυχίο του Περιβαλλοντολόγου, ενώ δούλευα για να ζήσω την οικογένειά μου. Έχω πάρει μέρος στους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες σαν απλός στρατιώτης, στοιχημένος από ανθρώπους με περισσότερη γνώση και εμπειρία, πριν δώσω στον εαυτό μου το δικαίωμα να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου. Αυτός είναι λοιπόν ο Γιάννης Κασσαβός φίλες και φίλοι. Είναι ο άνθρωπος που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη. Που σε αυτήν ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Σε αυτήν πήγαν σχολείο τα παιδιά του. Σε αυτήν ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι του, που ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες των Αχαρνών. Είναι περισσότερο ή λιγότερο εύποροι, επιστήμονες ή άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, γηγενείς δημότες, Πόντιοι, Κρητικοί, Ηπειρώτες, Πελονοννήσιοι, Νησιώτες, Ρουμελιώτες, Μακεδόνες, Θεσσαλοί. Είναι πολίτες των Αχαρνών, της κοινής μας ιδιαίτερης πατρίδας», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.

 ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Δεν είμαστε ευκαιριακή κίνηση

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η παράταξή μας είναι πρώτη στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Κασσαβός. « Είναι αποτέλεσμα σκληρού, μεθοδικού και τεκμηριωμένου αγώνα για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη. Αγώνας που δεν εξαντλείται, φυσικά, στους δύο ή τρεις μήνες της προεκλογικής περιόδου. Για μας δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος. Για μας είναι η συνέχεια μιας συντονισμένης και ομαδικής προσπάθειας που άρχισε πριν από ένα χρόνο. Οι Ενεργοί Πολίτες δεν συγκροτήθηκαν την παραμονή των εκλογών. Υπάρχουν ως πολιτική οντότητα για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο κινήθηκε η διαδικασία για να αποκτήσουν νομική υπόσταση. Οι Ενεργοί Πολίτες δεν είναι μια προεκλογική κίνηση, αλλά μια κατάκτηση του Μαζικού Κινήματος των Αχαρνών. Μια ομαδική κίνηση πολιτών που απαρτίζουν νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, πολίτες με πολύχρονη παρουσία στα κοινά, επιστήμονες και νέοι άνθρωποι με όνειρα και ελπίδες για την πόλη όπου όλοι έχουμε επενδύσει τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Δεν είμαστε λοιπόν μια ευκαιριακή ένωση ανθρώπων που συγκεντρωθήκαμε πριν από τις εκλογές για να δώσουμε διέξοδο στις προσωπικές μας φιλοδοξίες», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.

 ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Είμαι περήφανος για το ψηφοδέλτιό μας

Την επισήμανση ότι το ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνει τους περισσότερους επιστήμονες έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γιάννης Κασσαβός ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον εικοσιπέντε επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων. «Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο αυτής της μεγάλης παράταξης. Είμαι περήφανος που έχουμε στο πλευρό μας τους Δημοτικούς Συμβούλους, που δε δίστασαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν είδαν ότι η Διοίκηση του Δήμου είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους , που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Τους Προέδρους των συλλόγων και τα προβεβλημένα στελέχη με την πολύχρονη παρουσία στο μαζικό κίνημα. Τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιχειρηματίες, τους φοιτητές, τους νέους. Τους εικοσιπέντε επιστήμονες που αποτελούν τη μεγαλύτερη επιστημονική ομάδα σε όλα τα ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών. Αυτή η ισχυρή ομάδα ανθρώπων που εκπροσωπεί ισομερώς όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις συνοικίες του νέου Δήμου Αχαρνών έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός προγράμματος που προέκυψε από το διαρκή και συνεχιζόμενο διάλογο, στις γειτονιές και στο Διαδίκτυο, αλλά και από την εμπειρία ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία του μαζικού κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.

ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Συνειδητή επιλογή να μη διεκδικήσω το χρίσμα

 Η απόφαση να μη διεκδικήσω το χρίσμα κάποιου κόμματος ήταν συνειδητή επιλογή, τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός. «Δεσμευθήκαμε ότι θα συστρατευθούμε στο πλαίσιο μιας καθαρά αυτοδιοικητικής κίνησης, πέρα από κόμματα και χρώματα. Μακριά από μηχανισμούς και συμφέροντα. Γι αυτό και δεν διεκδικήσαμε το χρίσμα κανενός κόμματος. Στόχος μας είναι να ενώσουμε το πολύτιμο δυναμικό της πόλης μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς την αναγκαία συναίνεση δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτά που έχει ανάγκη η πόλη. Δεν θα καταθέσουμε λοιπόν πρόταση μόνο για το πρόγραμμά μας, αλλά και με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πετύχουμε την ομοψυχία που απαιτείται για να φτάσουμε στους στόχους μας. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι στις εκλογές. Για μας απλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη για τα ζητήματα της πόλης», πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

 ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Κάνουμε έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα

Την επισήμανση ότι ο ίδιος και η παράταξή του επικεντρώνουν την προσοχή τους στα προβλήματα και όχι στην παραπολιτική έκανε ο Γιάννης Κασσαβός. «Εμείς έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι ασχοληθήκαμε με την πολιτική και όχι με την παραπολιτική. Καταθέσαμε προτάσεις και καταφέραμε να μείνουμε μακριά από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αντιλήψεις. Αυτό κάνουμε και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έναν αγώνα έντιμο και πολιτισμένο που επικεντρώνεται στο δημόσιο διάλογο για την προοπτική των Αχαρνών», επεσήμανε ο Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος πρόσθεσε ότι ως αυριανή δημοτική αρχή έχει τεκμηριωμένη πρόταση για την αξιοποίηση όλων των πολιτών που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την πόλη. «Στόχος μας είναι να ενώσουμε το πολύτιμο δυναμικό της πόλης μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς την αναγκαία συναίνεση δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτά που έχει ανάγκη η πόλη. Δεν θα καταθέσουμε λοιπόν πρόταση μόνο για το πρόγραμμά μας, αλλά και με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πετύχουμε την ομοψυχία που απαιτείται για να φτάσουμε στους στόχους μας. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι στις εκλογές. Για μας απλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη για τα ζητήματα της πόλης», κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.