Ο Ψαριανός για τους άστεγους

psarianos

Ανησυχητική αύξηση του αριθμού των αστέγων στην Αθήνα παρατήρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γρηγόρης Ψαριανός και σημείωσε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γρηγόρης Ψαριανός, μετά από περιοδεία  στην περιοχή της Ομόνοιας έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει το τελευταίο διάστημα αυξηθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι άστεγοι στην Ελλάδα υπερβαίνουν τους 20.000 ανθρώπους, με τους περισσότερους από αυτούς να συγκεντρώνονται στην περιφέρεια της Αττικής.
Ωστόσο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στοχεύουν πρώτιστα στην ανακούφιση των βασικών αναγκών επιβίωσης ενός ελάχιστου τμήματος του πληθυσμού των αστέγων, ενώ η εξειδικευμένη βοήθεια είναι ανύπαρκτη, την ώρα που άλλες  ευρωπαϊκές χώρες συζητούν μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου
Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να σκύψει η πολιτεία πάνω στα προβλήματα των αστέγων, να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και επανένταξή τους καθώς και να αναγνωρίσει τους άστεγους ως ειδική κοινωνική κατηγορία.