Μόνο τα χρίσματα αφισοκόλληση

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους ανεξάρτητους συνδυασμούς η ανισονομία που προκαλεί ο νέος εκλογικός νόμος που απαγορεύει την αφισοκόλληση αποκλειστικά και μόνο στους ανεξάρτητους συνδυασμούς και όχι σ’ αυτούς που υποστηρίζονται από κόμματα.
Μετά την διευκρινιστική εξήγηση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ ότι τα κόμματα μπορούν να εκδίδουν κουπόνια και να ενισχύουν συνδυασμούς, τώρα η αφισοκόλληση της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι και αφισοκόλληση μπορεί να γίνει κανονικότητα αφού αυτή απαγορεύεται μόνο γα τις τοπικές παρατάξεις. Ηδη όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει με αφίσες που υπογράφονται από το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση και προβάλουν τους τοπικούς υποψήφιους σε κάθε δήμο.
Σχεδόν σε κάθε διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε στους δήμους, σύμφωνα με την Υ.Α. που έφτασε στους ΟΤΑ, υπήρξαν παρατάξεις ανεξάρτητων υποψηφίων που απείλησαν ότι αν υπάρξει αφισοκόλληση από κάποια άλλη παράταξη, θα προχωρήσουν και αυτοί στην ίδια μέθοδο προβολής.
Τώρα το μπαλάκι πέφτει στους δημάρχους καθώς αυτοί απειλούνται με πειθαρχικές ευθύνες αν δεν προχωρήσουν στο ξήλωμα της αφίσας. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θα πρέπει να προχωρήσουν στο ξήλωμα της αφίσας μόνο των τοπικών παρατάξεων και όχι αυτών που υπογράφονται από κόμματα.
Στην φωτογραφία βλέπετε την αφίσα που υπάρχει έξω από το σπίτι του κ. Ραγκούση στο Χολαργό, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ προβάλουν την υποψήφια δήμαρχο κα Βαγγελιώ Πλατανιά και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Παφίλη.