Παράνομη η αποχή των εργαζομένων στις εκλογές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 μετά και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α ( αποχή από κάθε εργασία εκλογική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου 2010), με την οποία αναφέρει ότι αποφάσισε τα πιο κάτω:

1.    Καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διεκδικούν την επίλυση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων τους.

2.    Την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί δηλαδή την αποχή από κάθε εκλογική εργασία για την 16η και 17η Οκτωβρίου 2010 καθώς και από κάθε εκλογική εργασία εντός και εκτός ωραρίου εφόσον δεν προβλέπεται από τα συνήθη καθήκοντα των εργαζομένων.

3.    Καλεί όλους τους Συλλόγους να μην υποκύψουν σε πιέσεις, να ενημερώσουν και να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις καθώς και να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις – συνελεύσεις την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις των εργαζομένων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη στην Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 το μεσημέρι, για να αποφασίσει την περαιτέρω εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Και η ανακοίνωση σχολιάζει: Η Κυβέρνηση αντί να εξαντλεί την πυγμή της απέναντι στους εργαζόμενους να ορθώσει το ανάστημά της στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.