ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται πώς με τις ευλογίες του κράτους και των δημοτικών αρχών επιχειρείται να επαναληφθεί η πραχτική νομιμοποίησης της χρήσης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε μια σειρά δολοφονίες.
–    Παλιότερα στις προεκλογικές περιόδους χάνονταν άνθρωποι εξ αιτίας της σφοδρότητας των πολιτικών συγκρούσεων. Σήμερα  φαίνεται πως είναι αναγκαίο να  διερευνηθεί η πιθανότητα να χάσουμε κι άλλους  για χάρη της παράνομης  υπαίθριας διαφήμισης.
–    Η πρωτοβουλία «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»   καλεί  τα θύματα των τροχαίων και κάθε ενεργό πολίτη να ενώσει την φωνή του και τη δράση του  με τις οικογένειες  των θυμάτων της παράνομης διαφήμισης

Πρωτοβουλία  «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»

Καταγγελία γονέων και συγγενών θυμάτων εξ αιτίας των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
Εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όλοι οι δήμοι της χώρας διανέμουν διαφημιστικούς χώρους, στους οποίους θα μπορούν οι υποψήφιοι να διαφημίζονται. Δηλαδή χρησιμοποίηση πάλι των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και στάσεων.
Εμείς οι γονείς και οι συγγενείς θυμάτων εξ αιτίας των παράνομων αυτών διαφημιστικών πινακίδων διαμαρτυρόμαστε εντονότατα. Διότι μετά από σειρά εγκυκλίων του εισαγγελέα του Αρειού πάγου και μετά από την εκφρασμένη πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, για οριστική λύση αυτής της παρανομίας, το υπουργείο εσωτερικών και οι δήμοι με πρόφαση της επικείμενες εκλογές προσπαθούν πάλι να νομιμοποιήσουν, με αυτό τον τρόπο μια καταφανέστατη παρανομία.
Παρανομία που δημιουργεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια των πολιτών και προσθέτει νέα θύματα στο πολύπαθο οδικό δίκτυο της χώρας μας.
Πότε, επιτέλους στη χώρα μας, θα σταματήσει οι νόμοι και το αυτονόητα να καταπάτιουνται τόσο προκλητικά από τα θεσμικά της όργανα.
Σ αυτές τις εκλογές δεν μπορεί πια κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε…    
– Καλούμε όλους τους συνδυασμούς συλλογικά αλλά και κάθε υποψήφιο ατομικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρνηθούν να κάνουν χρήση παράνομων και εγκληματικών μέσων. Δεν υπάρχουν «αθώοι» στα τροχαία εγκλήματα!
ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ
Βατράνη Νικολέτα, Κυριακόπουλος  Δημήτρης, Λάβδα Μαρία, Λιόλιου Μαρία, Μολυβιάτη Νόρα, Μουρτζή Φιλιώ, Μπρατσόλιας Αθανάσιος, Μπέη Ευαγγελία, Παπαθωμόπουλος Βασίλης, Παπαρήγας Γιώργος, Προεστάκη Λένα, Σταυρουλάκης Μανώλης, Τσιώκος-Πλαπούτας  Αθανάσιος, Φέστας Γιώργος, Ψάλτης Νικόλαος

Σχετικά με τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη χρήση παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων από του υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά και Νησιών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και μέλος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες αποτελούν μία από τις πολύ συχνές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων. Οι περισσότερες από αυτές τις πινακίδες είναι παράνομες και η μόνη νομιμοποιητική βάση της ύπαρξης τους είναι συνήθως απαράδεκτες και αδιαφανείς συμβάσεις Δημοτικών Αρχών με διαφημιστικές εταιρίες.
Με την ιδιότητα μου, ιδιαίτερα, του μέλους της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κάνω έκκληση προς όλους τους συνδυασμούς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010  και ιδιαίτερα προς τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους που εκφράζουν τον πολιτικό χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ελέγξουν σχολαστικά τη νομιμότητα των διαθέσιμων πινακίδων ή πιο σωστά να αποφύγουν συνολικά τη χρήση τους καταγγέλλοντας αυτή την κερδοσκοπική «φάμπρικα»» συναλλαγής επιχειρήσεων και αυτοδιοικητικών φορέων που έχει ως συνέπεια ανθρώπινες ζωές»