Ψαριανός real estate η υποβάθμιση

psarianos

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γρηγόρης Ψαριανός, συμμετείχε στην δημόσια συζήτηση: «Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές 2010», που οργανώθηκε από τον  Πολιτιστικό σύλλογο «Παναθήναια» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΟΝUMENTA.
Σε σύντομη παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
Το κέντρο της Αθήνας, πέραν της εγκληματικότητας, αναδίδει μια αίσθηση παρακμής. Περιοχές «γκέτο», «ζόρικες πλατείες», όπου το βράδυ διακινούνται ναρκωτικά, όπλα, πλαστά διαβατήρια, προϊόντα λαθρεμπορίου, πορνεία, μεγεθύνουν τον φόβο και τον ηθικό πανικό των κατοίκων. Η σημερινή άθλια κατάσταση δεν είναι τυχαία, στόχο έχει όλα τα «φιλέτα» του κέντρου να αγοραστούν από το real estate σε εξευτελιστικές τιμές για να τα εκμεταλλευτούν την κατάλληλη στιγμή, με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η «πόλη μέσα στην πόλη» για να εξυγιανθεί θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως: η διεύρυνση και η αισθητική αναβάθμιση των  δημόσιων χώρων με την δημιουργία πρασίνου,
η αναστήλωση και αποκατάσταση όλων των εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων κτιρίων ώστε να εγκατασταθούν σχολεία, υπηρεσίες του δημοσίου, άστεγοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι κλπ.,
αστυνόμευση, επαρκής φωτισμός, καθαριότητα, υγειονομικός έλεγχος, συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σόχο και του Χάρλεμ και πρέπει όλοι να  υψώσουμε τη φωνή μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί καμία πρόταση από όσες μέχρι σήμερα έχουμε καταθέσει, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, είτε στη Βουλή δεν έχει υιοθετηθεί.