Το κομμα τον Κοντο η τοπικη τον Αποστολακη

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να στηριζει τον Σταυρο Κοντο στη Νεα Φιλαδελφεια αλλά η τοπιικη στηριζει το Γιωργο Αποστολακη (στη φωτογραφια). Μάλιστα με ανακοίνωση που  εξέδωσε, πριν από λίγες ημέρες, ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Δημήτρης Κ­α­νταρέλλης, κάνει γνωστούς τους λόγους που συστρατεύεται με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ. Γιώργο Αποστολάκη, παρά το γεγονός ότι επίσημα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Σταύρο Κόντο, το Δήμαρχο νέας Φιλαδέλφειας και εκ νέου υποψήφιο.

Στην ανακοίνωση του Γραμματέα αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “Όταν τον Μάιο του 2008 μια ομάδα, κυρίως, νέων ανθρώπων, αναλάβαμε την ευθύνη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, είχαμε δεσμευτεί ότι θα εργαστούμε για την προώθηση των παραδοσιακών αξιών του ιδεολογικού μας χώρου, σε συνδυασμό με τις νεοτερικές και καινοτόμες ιδέες που εξέφραζε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιθυμώ να κάνω γνωστά τα εξής. Η Τ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας ακολούθησε πιστά τις προβλεπόμενες από το κόμμα διαδικασίες, σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη των υποψηφίων που θα υποστηρίξει το κόμμα μας. Ακολουθήθηκαν τα όσα προέβλεπαν οι σχετικές εγκύκλιοι, στις προθεσμίες που όριζαν και η Τ.Ο. κατέθεσε τις απόψεις και τις προτάσεις της, ως απαύγασμα των σχετικών προτάσεων, διαλόγου και επαφών που έγιναν με όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι απόψεις αυτές υιοθετήθηκαν και υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, τόσο από την Νομαρχιακή Επιτροπή Β3, όσο και από την Περιφερειακή Επιτροπή. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί αφορά κομματικά όργανα, τα οποία έχουν, γεωγραφικά πολύ μεγάλο τομέα ευθύνης και δεν επηρεάζονται από προσωπικές σχέσεις κ.λπ. που μπορεί να αναπτύσσονται στα τοπικά στελέχη.

Η υποψηφιότητα του κ. Κόντου, που αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε από τα κομματικά όργανα, για πολύ σ­υ­γκεκριμένους λόγους.

1. Η Διοίκηση Κόντου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Το μόνο που θα θυμάται ο πολίτης από αυτήν είναι το υπέρογκο χαράτσι που επέβαλλε, υπερδιπλασιάζοντας τα δημοτικά τέλη.

2. Το γεγονός αυτό, ως κορυφαία πολιτική επιλογή της διοίκησης Κόντου, είχε καταγγελθεί από την Τ.Ο. και το ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσε την κύρια αιτία της αντιπαλότητας με το κόμμα μας.

3. Η στάση της παράταξης του κ. Κόντου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο φιλική προς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κορυφαία στελέχη της αντιπολιτεύονται συστηματικά το ΠΑΣΟΚ.

4. Κανένα από τα μεγάλα θέματα της πόλης δεν τόλμησε να το αγγίξει. Η προσχηματική άποψη ότι συστάθηκε επιτροπή για το Άλσος δεν πείθει κανένα, γιατί αν χρειάζεται μια ολόκληρη 4ετία για να δημιουργηθεί η επιτροπή, τότε πόσες χρειάζονται για να μελετηθεί και να λυθεί το πρόβλημα;

 5. Κάθε χρόνο της Διοίκησης Κόντου και ένα νέο αλαλούμ δημιουργείται στην επέτειο και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Εκτός αν και αυτό το θέμα θέλει πάνω από μια 4ετία για να μελετηθεί και να καταλήξει η Δημοτική Αρχή στο τι θέλει να κάνει.

6. Η οικονομική κατάσταση και το χρέος του Δήμου που θα παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή θα ανέρχεται σε ύψος ρεκόρ, κάτι που θα δυσκολέψει πάρα πολύ τις όποιες κινήσεις ανάπτυξης και προόδου…”.