Απάντηση Κακλαμάνη στο Ραγκούση για τους φόρους

kaklamanis ragkoysis

Με τη φράση «εγώ δεν θα γίνω φοροεισπράκτορας της τρόικα και της κυβέρνησης», ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας χθες στους κατοίκους του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, απάντησε στην προτροπή του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, οι Δήμοι να αυξήσουν 100% τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας των περικοπών.
Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές αυτές δεν είναι απλά αυτοδιοικητικές, και ζήτησε από όλους τους πολίτες να αφήσουν τον καναπέ και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ο κ. Κακλαμάνης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης στη ζωή των πολιτών, στην απουσία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση μείζονων προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και στις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τα σημαντικά έργα της νυν Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών της Αθήνας, όπως: Ελαιώνας, Διπλή Ανάπλαση, διάνοιξη της Μαρκόνι, Σεράφειο κολυμβητήριο, γήπεδο «Δημήτρης Γιαννακόπουλος», παιδική χαρά και παιδικός σταθμός στα Πετράλωνα, αποσυμφόρηση των δρόμων από εγκαταλελειμμένα οχήματα, εξυγίανση 8 εγκαταλελειμμένων κτιρίων και οικοπέδων, δημιουργία προσωρινών κήπων σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής.
Αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη που παρείχε η Δημοτική Αρχή στους επαγγελματίες και κάτοικους της πόλης, με το πάγωμα τα δύο τελευταία χρόνια των δημοτικών τελών σε 520.000 νοικοκυριά, και την πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.
Ο κ. Κακλαμάνης έκλεισε την ομιλία του θυμούμενος τα λόγια του  «πολιτικού του πατέρα, Ευάγγελου Αβέρωφ. «Λίγο πριν πεθάνει ο άνθρωπος αυτός, μου είχε δώσει οδηγίες προς ναυτιλλόμενους. Μου είπε, μεταξύ άλλων: ‘’Άκου παιδί μου, εάν ο κόσμος σε αγαπάει, σε εμπιστεύεται και σε θέλει, δεν υπάρχει δύναμη που να τον κάνουν να μην πραγματοποιήσει τη θέλησή του’’. Κι επειδή λοιπόν εγώ ξέρω ότι και με αγαπάτε και με εμπιστεύεστε, δεν έχω καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι και για μια δεύτερη τετραετία  δήμαρχός σας στις 7 Νοεμβρίου».