Καμίνης: δεν ήταν έυκολη απόφαση να με στηρίξουν

kaminis3

Την πεποίθηση του ότι στην Αθήνα δημιουργείται ένα ρεύμα αλλαγής που θα φτάσει πλειοψηφικό στις κάλπες, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και επικεφαλής του συνδυασμού «δικαίωμα στην πόλη» Γιώργος Καμίνης μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
«Αν ευχαριστώ τους πολιτικούς φορείς που με υποστηρίζουν, είναι, κυρίως, γιατί γνωρίζω καλά ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Για κανέναν. Χρειάστηκε όλοι να κάνουν τις υπερβάσεις τους, χρειάστηκε όλοι να πάρουν το ρίσκο τους. Χρειάστηκε όλοι – και το τονίζω: όλοι – να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως κάναμε» σημείωσε ο κ. Καμίνης. Όπως ανέφερε, «ο συνδυασμός «δικαίωμα στην πόλη» είναι ο χώρος συνάντησης διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων και διαλόγου μεταξύ τους, αλλά και με την κοινωνία : με πρωτοβουλίες πολιτών, με κινήματα για την πόλη, το περιβάλλον και τα δικαιώματα, με ανεξάρτητες προσωπικότητες, με ειδικούς επιστήμονες. Δεν είναι απλό και, πάντως, δεν είναι συνηθισμένο».
Ο κ. Καμίνης τόνισε πως η συνεργασία αυτή είναι αποτελεσματική. «Διότι, όπως είπε, δεν αναζητήσαμε μεταξύ μας τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Κανείς δεν έκρυψε τις απόψεις του και κανείς δεν προσπάθησε να τις επιβάλει. Όλοι προσήλθαν με αίσθημα ευθύνης και με διάθεση συνεργασίας, προκειμένου να διαμορφώσουμε μαζί κάτι περισσότερο από το άθροισμά μας και στο κείμενο των προγραμματικών μας θέσεων καταγράφεται πειστικά το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου».
Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε πως «επί 24 συνεχή χρόνια τον Δήμο Αθηναίων διαχειρίζονται διαδοχικές δημοτικές αρχές από τον ίδιο ευρύτερο πολιτικό χώρο. Δημοτικοί άρχοντες «περαστικοί» από την πόλη, που χρησιμοποιούσαν τη δημοτική αρχή για να αναβαθμίσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία ή για να συντηρούν την πολιτική τους υπόσταση» με αποτέλεσμα η Αθήνα βυθίζεται στην κρίση και ένα ανίκανο και φαύλο κατεστημένο να ισχυρίζεται ότι την διοικεί.
Τέλος, ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως η νυν δημοτική αρχή δεν είναι απλά μια κακή δημοτική αρχή. Είναι μια επικίνδυνη δημοτική αρχή. Όπως τόνισε «το αδιέξοδο που διαμορφώνεται στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες συνοικίες, τα επίμονα κρούσματα βίας στον Άγιο Παντελεήμονα, μας προειδοποιούν πως αύριο, θα είναι αργά. Τώρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να διεκδικήσουμε μια Αθήνα χώρο ελευθερίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης»