Ο Τρεμοπουλος για την Κορωνεια

Νέα στοιχεία και συνολική αποτίμηση για την Κορώνεια, θα είναι στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που θα δώσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Φιλίππου 51 (1ος όροφος). Στη συνέντευξη θα παρευρίσκεται και θα τοποθετηθεί η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, όπως και η νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Οικολογίας Αλληλεγγύης, Δήμητρα Γωγάκου.

Στη συνέντευξη θα γίνει αναφορά στην Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εσωτερικών, που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα των πράξεων και των παραλείψεων της διοίκησης του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά στη λίμνη Κορώνεια.

Το πόρισμα, που βασίστηκε σε έρευνα δυόμιση ετών, στηρίχθηκε σε όγκο στοιχείων που έδωσε ο τότε νομαρχιακός σύμβουλος της “Οικολογίας-Αλληλεγγύης” Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρώην αντινομάρχης κ. Ιωάννης Μπίκος και άλλοι. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην υδατική και οικολογική κατάσταση της λίμνης Κορώνειας και στην πρόοδο των έργων του “Σχεδίου Σωτηρίας”, τόσο εκείνων που (δεν) χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής, όσο και εκείνων που αφορούν προαπαιτούμενες δράσεις (όπως τα αγροπεριβαλλοντικά).