Επικοινωνιακή υπερπροσπάθεια Παπανδρέου

Επικοινωνιακή υπερπροσπάθεια καταβάλει όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με μπαράζ ομιλιών κια αρθρογραφίας αλλά κια με την διακαναλική που έχει δρομολογηθεί. Στόχος του να μεταδώσει το μήνυμα του διλήματος  των εκλογών σε οικονομικό επίπεδο. Οπως αναφέρει με άρθρο του στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ μετά από τις σημαντικές θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός το 2011 και μέσω των μεταρρυθμίσεων μπαίνουμε σε φάση ανάκαμψης. Ο κ. Παπανδρέου ανα φέρει χαρακτηριστικά ότι το 2013 βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπάρξει δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Εκτος αν οι έλληνες δεν ψηφίσουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και τότε θα πάμε πάλι πίσω στη χρεοκοπία.
«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά όμως πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: , αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα.  Μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί, αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Σήμερα, βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε, είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία, αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία.
Ή χτίζουμε πάνω στη ως σήμερα πορεία μας και την ολοκληρώνουμε, ή αφήνουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη, μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού.
Πάντως αν και δεν το είπε ποτέ, ούτε το αναφέρει συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου αφήνει να εννοηθεί ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει τουλάχιστον την πλειοψηφία των Περιφερειών θα πάμε σε διπλές εκλογές. Το διατύπωσε ξεκάθαρα το Mega που έχει στενές σχέσεις ειδικά με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο πρωθυπουργός θέλει να περάσει το μήνυμα του οικονομικού κινδύνου όπως του δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ειδικά στους συνταξιούχους.
Γεγονός πάντως είναι ότι τα υπόλοιπα κόμματα πλην ΚΚΕ δεν δείχνουν να εισπράττουν σοβαρή πελατεία από το μνημόνιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ. Ομως ο κ. Παπανδρέου όπως φαίνεται τους επιφυλάσσει ήπια συμπεριφορά προφανώς για την επόμενη μέρα. Αντιθέτως το ΚΚΕ του θεωρεί ανάχωμα και διέξοδο της ψήφου διαμαρτυρίας και δεν αφήνει παρέμβαση χωρίς να τους επιτεθεί.