Ισως να πάει εκλογές

Αν τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ άσχημα για το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να πάμε και σε εθνικές εκλογές. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε εχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου που μάλλον δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί΄συνέδεσε τελικά τις δημοτικές εκλογές με ένα ενδεχόμενο εθνικό αδιέξοδο.
« Πρώτα απ’ όλα, είπε, είπατε σωστά στην αρχή, ότι «αν διαπιστώσω αδιέξοδο». Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αυτό συνδυάζεται με τις περιφερειακές – και σίγουρα όχι μόνο με τις περιφερειακές – εκλογές».
Ο κ. Παπανδρέου πριν να λάβει το μήνυμα, έστειλε εκείνος το δικό του μήνυμα στους Ελληνες υπονοώντας ότι αν στο εξωτερικό ακούσουν ότι η κυβέρνηση τιμωρήθηκε, τότε θα σκληρύνουν την στάση τους. 
«Αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας και πρέπει να το κατανοήσουμε, δεν είναι για τις δημοτικές ή τις περιφερειακές εκλογές, ποιος θα εκλεγεί, αλλά αν θα δώσουμε το σήμα ότι θέλουμε να πάμε μπροστά, ή όχι.        
Εγώ σέβομαι και θα σεβαστώ κάθε μήνυμα, βεβαίως και κάθε επιθυμία του Ελληνικού λαού. Αυτή είναι η δημοκρατία και εγώ είμαι πρώτα απ’ όλα δημοκράτης. Αλλά θα πρέπει αυτά να τα γνωρίζει ο λαός, θα πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τι παιχνίδια παίζονται – γιατί παίζονται παιχνίδια.