Ν.Δ.: Ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός…

«Ενας πανικόβλητος πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία τον καλεί να αφήσει το “εμπόριο του φόβου” και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε, ως χώρα, το ναυάγιο».

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τη συνέντευξη και υποστήριξε ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού έβλαψε τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καρατζαφερης χαρακτήρισε φοβισμένο τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι ουδείς έγινε πιο σοφός και πιο αισιόδοξος από την συνέντευξη. «Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου.

Τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. “Η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, την ώρα που η κοινωνία ζητά δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο”, αναφέρει η “Δημοκρατική Αριστερά”, σε ανακοίνωσή της.

 «Με μικροπολιτικά παιχνίδια και με πειρατεία στην ψήφο για την αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός δείχνει να μη συνειδητοποιεί τις διαστάσεις της κρίσης. Αδυνατεί να καταλάβει ότι το μέλλον έρχεται πάνω στις ράγες του τρένου που ο ίδιος προσπαθεί να ξηλώσει, και ζητά λευκή επιταγή χωρίς καν προγραμματικές δηλώσεις. Αν όντως θέλει δημοψήφισμα, μπορεί άνετα να το οργανώσει χωρίς να ταλαιπωρεί την αυτοδιοίκηση», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.