Αποθεματικό ο Σγουρός

sgouros

Κλιμάκιο της EUROSTAT και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επισκέφτηκε τη Νομαρχία Αθηνών και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση της ποιότητας και αξιοπιστίας των οικονομικών στοιχείων της Νομαρχίας Αθηνών, παρ’ ότι μέχρι σήμερα κανένα Υπουργείο αλλά και η Στατιστική Αρχή δεν είχαν ζητήσει οποιαδήποτε ενημέρωση.
Ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Γιάννης Σγουρός, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της EUROSTAT σχετικά με τις διοικητικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών, τον τρόπο λήψης αποφάσεων, τα έσοδα και τις δαπάνες του φορέα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα έργα υποδομής που πραγματοποίησε η Νομαρχία Αθηνών το χρονικό διάστημα 2003-2010 σε συνεργασία με τους 48 Δήμους της αρμοδιότητάς της.
Στις ερωτήσεις του κλιμακίου σχετικά με ενδεχόμενες ανεξόφλητες οφειλές και δάνεια από το εσωτερικό ή το εξωτερικό η απάντηση του Νομάρχη ήταν αρνητική, ενώ στην ερώτηση εάν η Νομαρχία διαθέτει εποπτευόμενους Οργανισμούς, η απάντηση ήταν ότι διαθέτει μόνο το Νομαρχιακό Κ.Ε.Κ.
Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου ότι «η Νομαρχία της Αθήνας έχει αποθεματικό 217.000.000 ευρώ, δε χρωστάει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ» και ότι «τόσο οι δαπάνες όσο και ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός – που συντάσσονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία – είναι άμεσα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας».