Δήλωση Αλ. Αλαβάνου για την διακαναλική συνέντευξη

alavanos

«Το γεγονός ότι από την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού διαφαίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να πάμε σε εκλογές, όπως επίμονα ζητάει το Μέτωπο, είναι κάτι που για μας είναι ήττα της κυβέρνησης και της τρόικα, νίκη της κοινωνίας και μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Είναι καλύτερο νομίζω, να φύγει το συντομότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής με εκλογικές διαδικασίες παρά με ελικόπτερο.
Τρία σημαντικά πράγματα έγιναν κατά τη γνώμη μου σαφή για όλους τους Έλληνες από το μήνυμα της διακαναλικής.
Πρώτον το ΠΑΣΟΚ χάνει εξαιτίας της πολιτικής του και χάνει τόσο πολύ ώστε να σπεύδει εκτάκτως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στις τηλεοράσεις για να μαζέψει τον κόσμο στο στρατόπεδο της τρόικας
Δεύτερον ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά καθιστά σαφές ότι όταν χάνει τα χάνει. Και κάνει σπασμωδικές και θεσμικά παρεξηγήσιμες κινήσεις όπως η χτεσινή.
Και τρίτον όταν χάνει και τα χάνει ο κ. Παπανδρέου χάνει και όποια αίσθηση της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας τυχόν διαθέτει. Με τις χτεσινές γκριμάτσες περί αστάθειας και τις απειλές περί χρεοκοπίας κατάφερε μάλλον να κάνει τους Έλληνες να γελάσουν παρά τα τρομάξουν.
Μετά το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού η διαφαινόμενη ήττα της πολιτικής του στις εκλογές θα μετατραπεί σε συντριβή της πολιτικής γελοιότητας. Επιτέλους!»