Παλιοι γνωστοι στο δευτερο γυρο

 

Ουκ ολίγοι ειναι οι επωνυμοι που εχουν περασει στο δευτερο γυρο των αυτοδιοικητικων εκλογων. Παλιοί γνώριμοι στην ελληνική κοινωνία για πράξεις, δηλώσεις, παραλείψεις ή και θέσεις που κατείχαν. Σημασία έχει ότι ο επιμένων νικά και μάλιστα… αυτοδιοικητικά:

* Βαγγέλης Πολύζος: Εκλέχθηκε δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Πιερίας με 50,3%. Πρώην βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ., είχε διαγραφεί παλιότερα απ’ τη Ν.Δ. επί Κ. Καραμανλή.

* Απόστολος Γκλέτσος: Με αξιώσεις διεκδικεί στο β’ γύρο τη δημαρχία Στυλίδας αφού τερμάτισε 1ος με 31,58%. Το ΚΚΕ επίσημα υποστήριζε τον Χρήστο Οικονόμου.

* Βαλσάμης Γιοβανούδας: Πέρασε 2ος στο β’ γύρο για το Δήμο Σιθωνίας με 18,47%. Είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για ξυλοδαρμό της συντρόφου του.

* Ιορδάνης Τζαμτζής: Ο νυν νομάρχης και πρώην βουλευτής της Ν.Δ., που διεκδικεί το Δήμο Σκύδρας, πέρασε 1ος στον β’ γύρο με 37,82%.

* Μανώλης Σκουλάκης: Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τη δημαρχία Χανίων και πέρασε 1ος στο β’ γύρο με 39,44%. Αντίπαλό του έχει τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, με 26,32%, που υποστηρίχθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη.

* Χρήστος Πάχτας: Με αξιώσεις διεκδικεί το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, που κατήλθε ως ανεξάρτητος και περνά 1ος στο β’ γύρο με 41,64%.

* Δημήτρης Βουνάτσος: Διεκδικεί το Δήμο Λέσβου στο β’ γύρο. Ηρθε 2ος με αντίπαλο τον Αριστείδη Χατζηκομνηνό της Ν.Δ. Ο πρώην νομάρχης Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε ανεξάρτητος και πήρε 26,30%.

* Στέλιος Λογοθέτης: Ο παλιός δήμαρχος Νίκαιας και πρώην δήμαρχος Πειραιά επανέκαμψε και περνά στο β’ γύρο με αντίπαλο τον Γ. Ιωακειμίδη, για το διευρυμένο Δήμο Ρέντη-Νίκαιας με 24,47%.

* Θανάσης Κοκκινούλης: Ο αγροτοσυνδικαλιστής πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου περνά με 36,61% 2ος στο β’ γύρο με αντίπαλο τον Ρίζο Κομήτσα και διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο Κιλελέρ Λάρισας.

* Λάζαρος Λωτίδης: Πέρασε 2ος στο β’ γύρο με 29,77% ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί το Δήμο Εορδαίας Κοζάνης με αντίπαλο την Παρασκευή Βρυζίδου, που έλαβε 38,93% στον α’ γύρο.

* Θανάσης Νασίκας: Πρώην δήμαρχος Τυρνάβου ο αγροτοσυνδικαλιστής επανέκαμψε. Πέρασε 2ος στο β’ γύρο με 5.106 ψήφους (33,24%) και διεκδικεί τη δημαρχία Τυρνάβου.

* Κωνσταντίνος Καΐσερλης: Ο, επί πολλές θητείες, δήμαρχος Κω και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε στην αυτοδιοίκηση άνευ χρίσματος. Πήρε 42,19% και περνά στο δεύτερο γύρο μαζί με τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κυρίτση, που έλαβε 36,84%.

* Χάρρυ Κλυνν: Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης ήρθε 2ος με 22,92% στη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμαριάς. Το αποτέλεσμα κρίνεται τη β’ Κυριακή αλλά ο αντίπαλός του Θεοδόσιος Μπακογλίδης (ΠΑΣΟΚ) έχει μεγάλο προβάδισμα 48,69%.