Παραιτείται ο Κακλαμάνης

kedkekaklamanis

Την παραίτησή του από το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ χωρίς να δώσει πολλές εξηγήσεις και παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από όλες τις παρατάξεις δήλωσε σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε ένα ακόμη Δ.Σ. που θα γίνει σε δύο εβδομάδες και στην συνέχεια θα καταθέσει την παραίτηση του χωρίς να περιμένει την εκλογή νέας διοίκησης τον Μάρτιο.
Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνέδεσαν το γεγονός με την ίδρυση του νέου κόμματος της κας Μπακογιάννη αφού το περιβάλλον Κακλαμάνη συνδέει την ήττα του με έναν ιδιότυπο πόλεμο που δέχτηκε από τον κ. Σαμαρά.
Πάντως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν πολλές και έντονες αντιρρήσεις καθώς όπως ειπώθηκε η ΚΕΔΚε θα μείνει ακέφαλη ή αδρανής σε μια πολύ δύσκολη και σημαντική περίοδο όπου θα καθοριστούν πολλά από το Υπουργείο Εσωτερικών για το νέο τοπίο της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κακλαμάνης παρ’ όλα αυτά καθησύχασε τους συναδέλφους του τονίζοντας ότι θα δρομολογηθούν οι δράσεις της ΚΕΔΚΕ κυρίως περί των οικονομικών, εξέφρασε όμως την λύπη του για το ότι η επικοινωνία και η συνεννόηση με το Υπουργείο είναι ελλιπέστατη ακόμη και σε ζητήματα όπου από το νόμο προβλέπεται η γνωμοδότηση της ΚΕΔΚΕ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ακόμη και τα Προεδρικά Διατάγματα που έχουν πάει αυτή τη στιγμή στο ΣτΕ δεν τα γνωρίζει η ΚΕΔΚΕ.