Ημερίδα επιμόρφωσης στελεχών

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης διοργάνωσε στην Αθήνα, τη δεύτερη από τις επτά επιμορφωτικές ημερίδες για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». Η ημερίδα απευθύνθηκε σε 200 διευθυντικά στελέχη που θα υπηρετήσουν τις νέες δομές των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Αττικής. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε ήδη στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή, 3  Δεκεμβρίου και την παρακολούθησαν περί τα 100 στελέχη των εκεί νέων δομών.
Την έναρξη των εργασιών της σημερινής ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κ. Νικόλαος Γεωργαράκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Κύριος ομιλητής της πρώτης συνεδρίας ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., κ. Νικόλαος – Κομνηνός Χλέπας, ο οποίος μίλησε συνολικά για τη μεταρρύθμιση που επιφέρει το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» στα πράγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και, στη συνέχεια, ανέλυσε τα θέματα αρμοδιοτήτων που ανακύπτουν από τη μεταρρύθμιση αυτή.
Ομιλητές της δεύτερης συνεδρίας ήταν ο κ.Αναστάσιος Σαπουνάκης, οικονομολόγος και σύμβουλος σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος ανέπτυξε θεματολογία γύρω από τα οικονομικά ζητήματα που πρόκειται να διευθετηθούν με τις αλλαγές που φέρνει το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και η κα Σταματία Ντιντιούμη, στέλεχος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του ΥΠΕΣΑΗΔ, η οποία αναφέρθηκε στα ζητήματα προσωπικού που απασχολούν τους εργαζομένους στις νέες δομές, αλλά και στην οργάνωση των υπηρεσιών που θα προκύψει με βάση τα νέα δεδομένα.
Στο τέλος κάθε συνεδρίας δόθηκε χρόνος και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση, προκειμένου να διευκρινιστούν ερωτήματα άμεσου ενδιαφέροντος των διευθυντικών στελεχών που συμμετείχαν ως ακροατήριο.