Κακλαμάνης: Τον Ραγκούση ποιός θα τον πάει στον εισαγγελέα;

kaklamanis ragkoysis

Αστραψε και βρόντηξε στην ΚΕΔΚΕ όταν ο κ. Κακλαμάνης αντεπιτέθηκε με πολύ σκληρά λόγια στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούση για το θέμα των συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας. Ο κ. Κακλαμάνης αναρωτήθηκε «εκείνον ποιός θα τον πάει στον εισαγγελέα;» αφού ο Υπουργός είναι, όπως είπε, εκείνος που παραβιάζει τους νόμους όταν δεν έχει υπογράψει ακόμη την ΚΥΑ που είχε την υποχρεώση να υπογράψει από τον Μάρτιο, ενώ ταυτόχρονα έχει κόψει 1,5 εκατομ. ευρώ από την Αυτοδιοίκηση με εντελώς αυθαίρετο τρόπο παραβιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Κακλαμάνης απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού που του απέδωσε ποινικές ευθύνες λέγοντας ότι σε αντίθεση με τον κ. Ραγκούση ο ίδιος ως δήμαρχος εκτέλεσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας όπως προβλέπεται από το νόμο ο οποίος είναι ούτως ή άλλως δυνητικός και όχι υποχρεωτικός.
Επίσης ο κ. Κακλαμάνης θύμισε ότι η περιβαλλοντική μελέτη για τον ΧΥΤΑ της Φυλής προβλέπει να δέχεται μέχρι 3.500 τόνους ημερησίως και όχι 7.500 όπως γίνεται σήμερα.
Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ στηλίτευσε την πρωτοφανή όπως είπε συμπεριφορά του κ. Ραγκούση με τις αναφορές του περί ποινικών ευθυνών προς το πρόσωπο του Δημάρχου Αθήνας και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ.
Επί της ουσίας ο κ. Κακλαμάνης απάντησε στις κατηγορίες του Υπουργού θυμίζοντας ότι έχει κάνει εγκαίρως αίτηση προσλήψεων που δεν εγκρίθηκαν ούτε οι μισές ενώ θύμισε και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.