Θα πληρώνονται για 4 μήνες από το κράτος

Θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι υπάλληλοι των Νομαρχιών και των Περιφερειών που μετατάσσονται, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους επόμενους 4 μήνες, όπως δήλωσε σε απάντησή του στη βουλή ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος.
Η απάντηση αφορούσε χθεσινοβραδινή ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιώργου Μαυρίκου ο οποίος αναφέρθηκε στους υπαλλήλους των Νομαρχιών και των Περιφερειών αλλά και στους συμβασιούχους των οποίων δεν λήγει η σύμβαση στις 31/12/2010. Ο κ. Μαυρίκος αναφέρθηκε σε χιλιάδες υπαλλήλους που μένουν ξεκρέμαστοι καθώς δεν έχουν προβλεφθεί μισθοδοσίες στους φορείς υποδοχείς και εν προκειμένω στους δήμους  στους οποίους πάνε.
Ο κ. Ντόλιος απάντησε ότι δεν είναι χιλιάδες αλλά εννιακόσιοι αυτοί που θα έχουν πρόβλημα και ότι είχε προβλεφθεί να πληρώνονται από τους ΚΑΠ για 4 μήνες και στην συνέχεια να μεταφερθεί η μισθοδοσία τους στους δήμους και στις περιφέρειες όταν αυτοί θα αποκτήσουν προϋπολογισμούς. Μετά διευκρίνισε ο κ. Ντόλιος θα αφαιρεθούν οι ΚΑΠ της μισθοδοσίας από το συνολικό ποσό που έχει προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.