Δήμος Αθήνας: Η απεργία έχει αποδέκτη τη Κυβέρνηση

skoupidia athin

Η απεργία τόσο στον ΧΥΤΑ της Φυλής όσο και στο Δήμο της Αθήνας είχε ως αποδέκτη των αιτημάτων των απεργών αποκλειστικά την κυβέρνηση και την πολιτική της (συλλογικές συμβάσεις και απολύσεις συμβασιούχων).
Ο Δήμος της Αθήνας έχει καταβάλλει όλα τα δεδουλευμένα (μισθοί Δεκεμβρίου-δώρο Χριστουγέννων-υπερωρίες Οκτωβρίου), όταν το Ελληνικό Δημόσιο και πλείστοι άλλοι Δήμοι πληρώνουν τις υπερωρίες με καθυστέρηση 4-6 μηνών.
Η απεργία ανεστάλη με παρέμβαση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη και μέσα στις 4 πρώτες ημέρες είχε μαζευτεί το 70% των συσσωρευμένων σκουπιδιών.
Για τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στη Ζοφριά σημειώνουμε τα εξής: Το ακίνητο ανήκει στην περιουσία του Δήμου από τα τέλη του 19ου  αιώνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο κτίριο εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Το 1994 με το Π.Δ (15.06.1994). «Καθαρισμός ζώνης προστασίας του ποταμού Κηφισού και των παραχειμάρρων» το κτίριο εμπίπτει στη ζώνη προστασίας Κηφισού.
Από τότε ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά προσπάθειες εξεύρεσης λύσης η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμβολή της Πολιτείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Ξαφνικά κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής κίνησε τις διαδικασίες σφράγισης των εγκαταστάσεων. Αλήθεια σε τι αποσκοπούν οι όψιμες ενέργειες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής;