Οικολόγοι: να φύγει ήσυχα ο εργολάβος

keratea

Πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση της έντασης και της βίαιης αντιπαράθεσης στην Κερατέα αναλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη της Παρασκευής 7.1., όπου με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου η εκδίκαση της έφεσής του κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που διέτασσε  αναστολή όλων των εργασιών για ΧΥΤΑ στην περιοχή.  Στο πλαίσιο αυτό προαναγγέλλουν την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων διεξόδου για το θέμα των σκουπιδιών και καλούν:
•    Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που απαγορεύει τη συνέχιση των εργασιών, και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή μέχρι να εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση.
•    Το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής, όπου ανήκει πλέον η Κερατέα, να εγγυηθούν την ομαλή αποχώρηση του εργολάβου και των αστυνομικών δυνάμεων.
Ως αμέσως επόμενο βήμα θεωρούν όμως απαραίτητη την επείγουσα διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων που θα επιτρέψουν στην περιοχή να συμβάλει σε βιώσιμες λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική χωρίς νέους ΧΥΤΑ σε καμιά περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις που θα παρουσιάσουν σε όλους τους ενδιαφερομένους τις αμέσως επόμενες μέρες.
Την κρίσιμη αυτή ώρα, είναι αναγκαίο οι εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν την απαραίτητη ωριμότητα και να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας. Η λύση βρίσκεται στην διαβούλευση και το διάλογο και όχι στη βία και την επιβολή! Καταλήγουν οι Οικολόγοι Πράσινοι