Άδειαζε βραδιάτικα το δημαρχείο ο δήμαρχος

fakeli_mellas

Μήνυση κατέθεσε ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής κατά του απερχόμενου Δημάρχου κ. Φώτη Μελά για υπεξαίρεση δημόσιων εγγράφων, με αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος να την περάσει χριστουγεννιάτικα στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου.
Ο κ. Φώτης Μελάς πιάστηκε απ’ αυτοφώρω από τις Αστυνομικές Αρχές του Κερατσινίου, να βγάζει από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου διαβαθμισμένα έγγραφα, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και να τα μεταφέρει σε μεγάλο φορτηγό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πακετάριζε προσωπικά του αρχεία η κίνησή του όμως αυτή παραξένεψε του περίοικους οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί του Κερατσινίου, φοβούμενοι για διάρρηξη έφτασαν επί τόπου και κατάσχεσαν τις σχετικές σακούλες, που μεταφέρονταν εκείνη την ώρα στο φορτηγό ιδιοκτησίας υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου και τις μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου. Εκεί αν και ο απερχόμενος Δήμαρχος αρνιόταν επίμονα να ανοιχτούν οι φάκελοι, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν το προσωπικό του αρχείο οι αστυνομικοί τελικά τους άνοιξαν και διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα σχεδόν στο σύνολο τους αποτελούσαν επίσημα έγγραφα του Δήμου, όπως εντάλματα πληρωμής κ.α.
Αποτέλεσμα της υπόθεσης ήταν ο νέος Δήμαρχος κ. Τζανής να καταθέσει μήνυση εναντίον του προκατόχου του