Και ο Μίχος αντέδρασε στα διόδια

mixos280

Την αναστολή της καταβολής διοδίων στο προκατασκευαστικό στάδιο των οδικών αξόνων, πρότεινε χθες, στον υφυπουργό Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ. Λ. Μίχος, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Μίχος τόνισε ότι οι χρήστες των δρόμων οφείλουν να πληρώνουν για τη συντήρησή τους, εξέφρασε ωστόσο αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για την κατασκευή τους.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι και την κατασκευή των δρόμων πρέπει να την πληρώνουν οι μελλοντικοί χρήστες δρόμου. Ενδεχομένως, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπό τις σκληρές αυτές περιστάσεις, να είναι αναγκαίο», επεσήμανε ο κ. Μίχος, εστιάζοντας σε δυο παρατηρήσεις, που υπακούουν – όπως είπε – στην κοινή λογική.
«Πρέπει να αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων στο προκατασκευαστικό στάδιο, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ακόμη και αν δεν αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων, πρέπει να περιορίζεται στο απολύτως ανεκτό μέτρο»».
Ο βουλευτής έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυνατότητα επιλογής – από τον χρήστη – του οδικού άξονα με διόδια, χωρίς καταναγκασμό.
Διαφώνησε, με άλλα λόγια, με την καταστροφή των εναλλακτικών δυνατοτήτων (πέριξ, άλλων δρόμων), υπογραμμίζοντας ότι το εύλογο είναι να πληρώνει κανείς διόδια αν και εφόσον το επιλέγει.