Κακλαμάνης για τους συμβασιούχους

kaklamanis ragkoysis

Με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της υπόθεσης των συμβασιούχων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα η δημοτική παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», υπενθυμίζει τις θέσεις της στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως εκφράστηκαν και στην έκτακτη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στις 17  Ιανουαρίου 2011:

1. Στηρίζουμε την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου 2010 για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όπως και τη διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την επίτευξη αυτού του σκοπού, καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
2. Στηρίζουμε την έγκριση ψηφίσματος για νομοθετική ρύθμιση, που θα υλοποιεί την απόφαση της ΚΕΔΚΕ για αναστολή απαγόρευσης προσλήψεων, για δύο (2) χρόνια και εφαρμογή του Ν. 2190/94 με αυξημένη μοριοδότηση στη προϋπηρεσία.
3. Σημειώνουμε ότι στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου 2011 ψηφίσαμε υπέρ της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επιτελούν πραγματικό έργο.

Οι παραπάνω θέσεις, αν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν διέξοδο για το πρόβλημα χιλιάδων συμβασιούχων, εν τούτοις αντιμετωπίστηκαν με απειλές και παραπληροφόρηση από τον υπουργό Εσωτερικών,
κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εξελίσσεται στον ηθικό αυτουργό για τη δημιουργία νέας στρατιάς ανέργων.