Ναζιστικός Χαιρετισμός στην Αθήνα

nazi

Εντονες αντιδράσεις αλλά και σοκ έχει προκαλέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας μετά τον διαπληκτισμό του με τον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Πέτρου Κωνσταντίνου. Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε προκαλέσει ήδη την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπέη όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης μπήκε στην αίθουσα με οκτώ σωματοφύλακες. Ο κ.  Μπέης του επεσήμανε ότι την ασφάλεια του χώρου την έχει αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος
«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» έσπευσε να δηλώσει ο κ. Καμίνης για τον ναζιστικό χαιρετισμό κίνηση αυτή του Ν. Μιχαλολιάκου, επιφυλασσόμενος να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Οι προκλήσεις από μεριάς του Ν. Μιχαλολιάκου είχαν αρχίσει ήδη με την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς κατέφθασε στην αίθουσα συνοδευόμενος από οκτώ σωματοφύλακες.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανοιχτή Αθήνα που αναφέρει τα εξής:
Η Οικολογική Αθήνα, δημοτική κίνηση που συμμετέχει στη νέα Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το βέβηλο ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η πράξη αυτή προσβάλλει βάναυσα τις μνήμες όλων μας και την ιστορία της πόλης μας που πλήρωσε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τη ναζιστική κατοχή. Καταδικάζουμε την κάθε προσπάθεια επιβολής της βίας και του διχασμού με επικίνδυνες κινήσεις που προσβάλλουν την κοινή λογική και δυναμιτίζουν τα θεμέλεια της δημοκρατίας και της ειρήνης του δήμου. Η Οικολογική Αθήνα καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε η πράξη αυτή να απομονωθεί και να καταδικαστεί πολιτικά και πειθαρχικά. Αταίριαστη με τη Δημοκρατία θεωρούμε επίσης και την τακτική του κου Μιχαλολιάκου να προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες που ψήφισαν το συνδυασμό του σκότους και του μίσους που εκπροσωπεί ο εν λόγω κύριος, θυμίζοντάς τους πως οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές στην ιστορία της πατρίδας μας έχουν προέλθει από τις νοοτροπίες και τις πρακτικές των εθνικιστών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό που δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από φασίστες η Δημοτική Σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Μαρία Κανελλοπούλου.