14 μήνες έφαγε ο Χιωτάκης

xiotakis

Ο Νικόλαος Χιωτάκης, ως Δήμαρχος του Δήμου Κηφισιάς Αττικής, ενώ ήταν υπόχρεος για τη συγκρότηση ειδικού συνεργείου για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, δεν το έκανε και με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντά του έτσι ώστε να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και παράλληλα να βλάψει το κράτος.
Ετσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Αθήνας που έδωσε όμως στην ποινή τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.
Ετσι ο επανεκλεγείς δήμαρχος του Καλλικρατικού  πλέον Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με΄ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δήμαρχοι καθημερινά αφού είναι υποχρεωμένοι να κατεδαφίσουν ή να σφραγίσουν μαγαζιά.
Το κοινωνικό όμως πρόβλημα είναι μεγάλο και έχει πολλές πτυχές.
Ο κ. Χιωτάκης «δεν προέβη στη συγκρότηση του συνεργείου προκειμένου εκείνο να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, που είχαν διαπιστωθεί με εκθέσεις αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς και είχαν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέες με αποφάσεις της Τριμελούς Επιτροπής  Αυθαιρέτων του Δήμου».
Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και όλοι οι δήμαρχοι που ολιγωρούν στην σφράγιση των καταστημάτων που έχουν εις βάρος τους μηνύσεις. Και δεν είναι ένα φαινόμενο περιορισμένο. Είναι ένα φαινόμενο εκτεταμένο εώς καθολικό. Ολα σχεδόν τα μαγαζιά έχουν εις βάρος τους αρκετές μηνύσεις αφού αρκεί μια απλή καταγγελία από έναν περίοικο για να την εισπράξουν.
Σύμφωνα με υπολογισμούς τα τρία τέταρτα των μαγαζιών της Ελλάδας θα έπρεπε να έχουν σφραγιστεί από τους Δημάρχους.
Σήμερα εντωμεταξύ εκδικάζεται ανάλογη υπόθεση και για τον Δήμαρχο Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου.