Aρνείται να στεγάσει τους απεργούς ο Καμίνης

kaklamanis_kaminis

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Η Δημοκρατία μας έχει νόμους, για τους οποίους οφείλουν να είναι ενήμεροι όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και πολιτικές οργανώσεις ώστε να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των δημόσιων δράσεών τους. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη υπόθεση της Νομικής οδηγήθηκαν κατά τρόπο ανεύθυνο σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι . Aντί να συζητηθούν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματα τους , έχει δημιουργηθεί μια κρίση στην πόλη μας , διότι όχι μόνο κάποιοι τους συμβούλευσαν λάθος αλλά και διότι αποφεύγουν τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ο Δήμος διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν ζητήθηκε η συμβολή του- ότι μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης. Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για να στεγάσει επ’ αόριστον 300 πείνας ! Ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης. Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος για κάθε βοήθεια, δεν προτίθεται όμως να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν ». Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα γεγονότα στην Νομική Αθηνών και την επίσημη θέση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιώργος Καμίνης, αν δεν το γνωρίζει είναι πλέον δήμαρχος Αθηναίων. Επειδή, πριν από μερικούς μήνες έδινε μαθήματα «μεταναστευτικής πολιτικής» ως υποψήφιος αλλά και ως Συνήγορος του Πολίτη,  πρέπει να του υπενθυμίσουμε τι έλεγε τότε και τι κάνει σήμερα, που έρχεται στην επιφάνεια το μείζον θέμα της κατάληψης της Νομικής Αθηνών από 300 μετανάστες.
Θα ήταν πολύ πιο ειλικρινής, αν θυμόταν τις θέσεις του, πριν από τις δημοτικές εκλογές. Τότε, που ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προτρέπει όσους σήμερα μετατρέπουν ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας, σε «ξενοδοχεία» της ντροπής.
Παράλληλα, ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης κατέκρινε τη πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επειδή δήθεν δεν έδινε οριστικές λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα, έστω κι’ αν είχε αντιμετωπίσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις, προσφέροντας τουλάχιστον τα στοιχειώδη (φάρμακα, σίτιση).
Σήμερα, που η «καυτή πατάτα» βρίσκεται πλέον στα χέρια του, μεταθέτει τις ευθύνες στις πρυτανικές αρχές και ξεκαθαρίζει, ότι δεν πρόκειται ο Δήμος Αθηναίων να επωμισθεί ευθύνες, που δεν του ανήκουν.
Θα πρέπει, να τονιστεί για δεύτερη φορά, μετά από το σοβαρό ζήτημα των συμβασιούχων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν καταθέτει λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάποτε θα πρέπει, να το κάνει…
Τέλος επισημαίνω ως γιατρός ότι πέρα και πάνω από το όποιο ανθρωπιστικό πρόβλημα, θα υπάρξει, αν δεν υπάρχει ήδη πρόβλημα δημόσιας υγείας, τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες, όσο και γενικότερα.
Επαινετές οι προσπάθειες των εθελοντών γιατρών αλλά ο υπουργός Υγείας οφείλει να ξεχάσει για λίγο τους φαρμακοποιούς και να δώσει εντολή να παρέμβει άμεσα το ΚΕ. ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) εξετάζοντας και εργαστηριακά όλους αυτούς τους ανθρώπους, σε μία εποχή που υπάρχει εκτός των άλλων υπάρχει και έξαρση της γρίπης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Χρήστου Παπουτσή είναι μεγάλες».