Συμμετοχή και δημάρχων στην βία των δρόμων

Εγκαταλείπουν τα γραφεία τους και βγαίνουν ένας – ένας με ντουντούκες στους δρόμους δίπλα στα κινήματα πολιτών και εργαζομένων οι δήμαρχοι  συναισθανόμενοι όπως φαίνεται μια κοινωνική αναταραχή και την εξάντληση της λαϊκής υπομονής.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συγκρούστηκε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τα ΜΑΤ έξω από Υπουργείο Υγείας και συμμετείχε στην κατάληψη. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Τζανής συμμετείχε σε κατάληψη του ΟΛΠ με την ντουντούκα στο χέρι. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής ξενυχτάει σχεδόν κάθε βράδυ στα χαρακώματα της Κερατέας δίπλα στους δημότες που κρατάνε μολότοφ στα χέρια.
Δεκάδες δημοτικές παρατάξεις της Αττικής εξέδωσαν ανακοινώσεις που καλούνε σε ανυπακοή για τις αυξήσεις των εισιτηρίων και καλούν τους επιβάτες να μην πληρώσουν, ο κ. Γκλέτσος προχώρησε σε παράνομο ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων της εθνικής οδού.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ψάχνει το ρόλο της ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες σε μια περίεργη περίοδο όπου παρατηρούνται φαινόμενα βίας με υποφαινόμενη λαϊκή νομιμοποίηση.