Αρχίζει εκποίηση οικοπέδων στους δήμους

kleistooikopedo

Οπως διαβάζουμε στο blog http://operiigitisv.blogspot.com “από τα Μελίσσια ξεκινά το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου!!! Με συνοπτικές διαδικασίες, άνευ διαγωνισμού, το Υπουργείο Οικονομικών με το από 17/1/2011 έγγραφό του αρ. πρωτ. 2/82316/0094, αποφασίζει την εκποίηση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Ταμείων εκτάσεως 1640τ.μ. στην οδό Υψηλάντου και Ανδρούτσου (ΟΤ114), απέναντι από το κολυμβητήριο Μελισσίων.

Ένας ελεύθερος χώρος στην καρδιά των Μελισσίων που χρησιμοποιούνταν για δωρεάν στάθμευση και μελλοντικά υπήρχε σχεδιασμός για ήπιες κοινωφελείς χρήσεις, φαίνεται πως είναι ένα από τα πρώτα «θύματα» της οικονομικής κρίσης και των επιλογών της κυβέρνησης.
Φοβούμαστε ότι μια σειρά από ελεύθερους χώρους στην περιοχή, όπως τα δάση του ΝΙΕΘ και των εξοχών χωροφυλακής που ανήκουν σε ταμεία και αποτελούν τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου μετά την καθολική καταστροφή της Πεντέλης από της πυρκαγιές, θα βρεθούν στο στόχαστρο το επόμενο χρονικό διάστημα.
Καλούμε την διοίκηση του Δήμου Πεντέλης αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει στην προοπτική αφανισμού των ελεύθερων χώρων της περιοχής και της εμπορευματοποίησής τους.
Οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας, είναι πάνω από τα κέρδη και τις ζημιές των αγορών!”
Η ανάρτηση προκαλεί έντονη ανησυχία αφού εκατοντάδες στρέμματα ελεύθερων χώρων σε όλη την χώρα και κυρίως στις γειτονιές της Αττικής που ανήκαν σε ταμεία θεωρούνταν μέχρι σήμερα δεδομένοι και κοινόχρηστοι.
Αν παρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο η κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών στις γειτονιές είναι τεράστιοι.
Οι δήμοι θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα με αλλαγές στις χρήσεις γης και χαρακτηρισμούς.